Ръководство за подбор на холна маса: каква е подходящата големина, форма и разположение, според останалите мебели
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

. Най-добра цена!

Ръководство за подбор на холна маса: каква е подходящата големина, форма и разположение, според останалите мебели

Ръководство за подбор на холна маса: каква е подходящата големина, форма и разположение, според останалите мебели

Холната маса е неотменна част от мебелите, присъстващи във всяко жилище. На този етап на пазара може да намерите голямо многообразие от различни големини, материали и форма, което задоволява потребностите на всеки потребител, но в същото време може и да предизвика объркване.

За да ви окажем съдействие в подбора на холна маса, създадохме кратко ръководство, с помощта на което ще можете по-лесно да вземете решение коя холна маса би била най-подходящия избор за всекидневната ви.

Като отправно направление в стесняване на подбора, първоначално трябва да се вземе в предвид квадратурата на стаята, наличните мебели в него и по-точно дивана, понеже холната маса е позиционирана близо до него. Вземете мерки на дивана като внимателно измерите разстоянието от пода до горната част на седалката.

                                                        

Избор на височина на холна маса

Каква да бъде височината на холната маса? Пет-десет сантиметра е необходимо да бъде по-ниска холната маса от седалката на дивана. Естествено, всяко правило си има и изключения. На първо място ако масата се ползва и за хранене, макар и да не е основна, тя трябва да бъде малко по-висока.

През изминалите няколко години ниската холна масичка се е наложила сред почитателите на модерните жилища. Предимството им е, че не запълват визуалния обем на помещението, а ниският им профил е подходящ за по-оригинални интериорни решения.

Ако вашите приятели и роднини обичай да ви посещават често или имате навика да си похапвате пред телевизора високата холна маса е по-разумния ви избор. Те са подходящи също ако имате нужда от повече място за съхранение на вещи, защото допускат поставянето на рафтове или на чекмеджета.

Избор на форма и размер на холна маса

И тук важи същото като при подбора на подходяща височина – вземаме в предвид дивана и обкръжаващите го мебели. Въпреки че размера е в определени граници, то с подбора на форма може да използваме повече въображението си. Трите основни положения на масата спрямо дивана са:

Холна маса и наличие на стандартен прав диван

При това условие единственото, което ни ограничава е дължината на дивана. На базата на нея се определя и дължината на холната маса. Тя трябва да бъде между ½  и 2/3 от дивана. Предимството тук е, че може да се спрете на кръглата, овалната, квадратната, правоъгълната, асиметричната маса, че дори и комплект от маси, които влизат една в друга.

Холна маса и наличие на диван с лежанка

И тук важи същото като при предишния вариант, но с изискването че вземаме в предвид дължината на хоризонтално разположените седящи позиции на дивана, като изключваме лежанката.

Холна маса и наличие на ъглов диван

В този случай имаме предвид дължината на седящите позиции единствено от едната страна на дивана. Съветваме ви да се спрете на кръглата или квадратната форма на холната маса, за да може напълно да съответства на симетричността на меката мебел.

Разположение на холната маса

За да се установи разположението на холната маса се измерва разстоянието между нея и дивана, както и разстоянието и между заобикалящите я мебели, в повечето случай това е шкафа за телевизор.

Разположение на холната маса - То трябва да бъде между тридесет и четиридесет сантиметра, с идеята да може да преминавате безпроблемно между мебелите и да имате пространство, когато седите. Все пак ви съветваме, за да не възпрепятствате свободното преминаване през всекидневната, да оставите колкото се може повече място. Разбира се, трябва да се съобразите и  с разстоянието между холната маса и шкафа за телевизор, което трябва да бъде минимално 60-90см.

От какъв материал  да бъде холната маса?

Стъклото, дървото и метала са най-използваните материали при изработката на холна маса. Подборът на подходящия материал зависи главно от интериорния дизайн, в който е обзаведен дома, както и от вашите предпочитания.

Ако живеете в малък дом ви съветваме да се изберете стъклена холна маса, защото тя няма да заема много от визуалния обем на помещението. Идеален избор са и комплектите масички, подобни на кош, с помощта на които ще имате на разположение още една мебел, където да събирате вещи.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

✓ Най-добрa цена за Ръководство за подбор на холна маса: каква е подходящата големина, форма и разположение, според останалите мебели в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати