Какви мебели да изберем, ако стените са ни тъмни?
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Какви мебели да изберем, ако стените са ни тъмни?

Какви мебели да изберем, ако стените са ни тъмни?

По-тъмните стени са едно от най-актуалните решения тази година в интериорния дизайн. Ако и вие сте почитател на смелите решения и искате да вложите малко загадъчност в интериора, значи правилния избор в черния цвят. Той внася огромна доза драматичност и прави една огромна крачка напред в смелите интериори решения, които са далеч от модерния за 2017г. скандинавски стил.

Изборът на наситени нюанси на сивото и черното все по-често се наблюдава при цветовете на стените в кухнята, трапезарията, дневната и спалнята. Аранжирането в тъмни тонове е предизвикателство, това е така понеже се изисква осъществяване на точен цветови контраст, за да не се получи обратния ефект и помещението да бъде твърде мрачно и неприветливо.


Изборът на тъмен тон за стените във вашето жилище ще допринесе за създаването на по-стилна и уютна атмосфера, стига разбира се да ги комбинирате с обзавеждане в светли тонове. Това ще спомогне за смекчаването на визуалната тежест на тъмните стени.


Ако примерно сте взели решение да боядисате стените в хола в тъмносиво или черно, спрете се на мека мебел в бял или кремав цвят. Изберете някои по-масивен паркет в естествен цвят и върху него поставете килим в топъл цвят. Прибавете холна маса и допълнителни малки масички от масив или МДФ с естествен фурнир и ще придадете така желания топъл цвят, които да контрастира с тъмните стени.

На прозорците поставете ефирни завеси в светъл цвят, те ще допускат щедро количество слънчева светлина, която ще огрява всеки ъгъл. Поставете достатъчно осветителни тела, за да може всяко кътче в хола да бъде добре осветено вечерта. За целта заложете на красив полилей и поставете на масичката стилна нощна лампа, а в най-тъмния ъгъл настолна.


Дори смелите наситени цветове бихте могли да си позволите когато аранжирате всекидневната. Тъмните цветове размиват границите между стените и сътворяват заблудата, че помещението е по-широко. Ако вашата дневна е малка, преобразувайте недостатъка в положителен ефект, като оцветите стените примерно в тъмносив цвят с лек лилав оттенък, а за тавана заложете на белите тонове.

За подовата настилка заложете на естествен паркет в наситени кафяво червеникави нюанси. Поставете мебели за дневна и интериорен текстил, които са в светли тонове. По този начин те ще се открояват елегантно на фона с тъмните стени.


За да може оптически да уголемите малкото помещение с тъмни стени, можете да обособите фокусен център, като например поставите върху дивана няколко възглавнички в ярки цветове или с шарени орнаменти. Те ще приковат погледа към меката мебел, а тъмните стени ще бъдат на заден план, играещи ролята на изискан и колоритен фон.


Успешната тактика при малката дневна или спалня с тъмни стени е поставянето на голямо огледало върху на една от стените. По този начин ще се получи ефект на визуално удвояване на помещението.

В спалнята дори бихте могли да поставите широк вграден гардероб с огледални плъзгащи се врати. Той ще заема цяла стена и ще ви бъде от полза винаги когато искате да огледате или просто когато изпробвате някоя нова дреха.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати