Избор на паркет
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Избор на паркет

Избор на паркет

Страхотен в официални помещения.

Паркетът е един от най-елегантните и декоративни избори за под, които се предлагат на пазара. Той взима уникалната лична красота на дървените материали и я съчетава с артистичен дизайн. Именно поради тази причина паркетът се вписва особено добре в официално и изискано място като всекидневни стаи, трапезарии и фоайета.

Не толкова добър избор в малки и функционални пространства:

Докато елегантната прецизност и визуален изглед на паркета е облага в официални пространства, те всъщност са пречка в някои други случаи. Често паркетната настилка изисква твърде много работа за пространства като кухнята или банята, където и без това обстановката е вече доста забързана. Паркетът също така може да дойде в повече на малки пространства, карайки ги да изглеждат донякъде хаотични.

Много често дизайнът, използван при паркетната настилка, е директно заимстван от природата. Това означава, че всяка дъска трябва да бъде поставена в определена посока, за да съвпадне цялостният десен. Неправилното поставяне на паркетните плоскости би довело до несъответствие в десена и би било визуално натоварващо. Поради тази причина може би било добре да се опитате да наредите паркета пробно преди наистина да го поставите на пода.

Името на паркетните дизайни може да се различава при различните производители и дистрибутори. В някои случаи едно и също име може да се отнася за два напълно различни облика, така че се уверете какво купувате преди да платите за него.

Ламинираният паркет пресъздава рисунъка на дърво на слой пластмаса, която се ламинира към дървен гръб. Висококачествените версии имат убедителен и реалистичен текстурен дизайн, който се износва бавно и е здрав. По-нискоструващите версии могат да изглеждат „плоски“ и безжизнени и дървесният десен може да се начупи в краищата на дъските.

Можете да предпазите дървения си паркет от надраскване от песъчинка, прах или мърсотия, като редовно метете с мека четка или минавате с прахосмукачка, както и да почиствате пода с добре изстискан парцал, като може да се добави препарат а почистване на дървени подове според вида му.

Една сериозна драскотина или огъване на вече поставения и лакиран под обикновено означава, че целият под трябва да бъде полиран и лакиран наново. Восъчните покрития са по-меки и предпазват повърхността, като попиват в самото дърво. Те са най-удачният избор, ако искате да придадете зрял вид на паркета си. Ако восъчното покритие бъде наранено, няма да има нужда целият паркет да се пренарежда наново – единствено наранената част се обработва и поставя наново.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати