Поддръжка на паркет
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

. Най-добра цена!

Поддръжка на паркет

Поддръжка на паркет

Съществен фактор за дългото ползване на паркета е неговата поддръжка. При паркети с лаково покритие, непосредствено след полагането на паркета, би трябвало първото му третиране да се извърши със Secura-A. Това е импрегниращ препарат, който силно намалява попиването на вода от материала по време на поддръжката на паркета с влажен парцал, предпазва материала от влагата и по този начин предотвратява неговото разширение.

След полирането на паркета със Secura-A, върху него не трябва да се стъпва около 8 часа.

Това полиране на паркет би трябвало да се повтаря на всеки шест месеца до една година. В първите осем дни след монтажа паркетът не би трябвало да се натоварва: да не се местят тежки мебели, да не се покрива паркета с килими, найлони и други. Ако се налага по-голямо натоварване през това време, може да се покрие пода за кратко с картони или велпапе (картоните трябва да се премахнат веднага, след като се приключи с натоварването). Паркет КанорЗа ежедневната поддръжка на паркета е достатъчно почистването му с метла или прахосмукачка. "Мокро" почистване може да се извършва също по всяко време. Препоръчваме използването на препарат подходящ за третиране на дървесни настилки. Почистването трябва да се извърши с влажен - не мокър парцал. При по-големи замърсявания се препоръчва употребата на препарат за основно почистване. Този препарат би трябвало да се ползва и периодично, в зависимост от натовареността на помещението.

При малко натоварени помещения (напр. спални) се препоръчва използването му на 12 месеца, а при по-натоварени помещения (напр. коридор) - на 6 месеца. 250 мл. от препарата се разтварят в една кофа с вода и подът се измива с добре изстискан пацал. След основното почистване се препоръчва и повторно полиране на паркета със Secura-A. При паркети с маслено покритие изискванията са подобни.

По принцип е достатъчно паркетът да се почиства "сухо" - с метла и прахосмукачка. Но ако е наложително, паркетът може да се почиства и с влажен парцал. Препоръчва се почистването с влажен парцал да се извършва с препарат, предвиден за дървесна подова настилка. Паркетът трябва да се мие с добре изстискан, влажен - не мокър парцал. Редовна поддръжка на паркет се осъществява с препарата Superwachs.

Това е препарат на основата на различни масла и вакси - с лек мирис и не дразни кожата. Периодичността на поддръжката с този препарат зависи от натоварването на паркета: за домашни условия - веднъж годишно, за обществени помещения - на 6 месеца. С него паркетът се полира, което осугурява подобряване на защитата на дървесината и освежаване на вида на паркета. Селенио Поправката на някои драскотини или петна може да се осъществи много лесно. За частична поправка е нужно повреденото място да се шлайфа с шкурка № 120-150, след което се заглажда с шкурка № 320, така че следите от грубата шкурка да изчезнат.

След това мястото се почиства от прахта и се полира препарата Ölbalsam. Полезно е и залепването на предпазни филцове за омекотяване на триенето върху краката на мебелите, които се местят често (напр. холна маса, стол и трапезарна маса).

Мебели, паркети и врати КАНОР

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

✓ Най-добрa цена за Поддръжка на паркет в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати