Селенио подови настилки
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

. Най-добра цена!

Селенио подови настилки

Селенио подови настилки

Страстта по дървото е вдъхновила нашите немски партньори да създадат нещо наистина впечатляващо като продукт на дървесна основа. От смеси на дървени частици, на основата на патентования материал Харолит®, при голямо налягане, производителят Харо създаде ново понятие в областта на подовите настилки, наречен Селенио. С невероятно комфортното усещане за топлина Селенио поставя нови стандарти в употребата на дървения материал. Селенио е продукт от дърво в неговия най-иновационен вид – във форма на плочи с изглед на каменна или теракотена подова настилка или такава, наподобяваща кожа

. По този начин дървото дава възможност за откриване на напълно нови дизайнерски решения и идеи, като запазва удоволствието, комфорта и онази атмосфера, която само естественото дърво може да създаде. Докато каменните или теракотените плочи могат да чупят или пукат при удар, Селенио-плочите са еластични и устойчиви, така както само дървото може да бъде. Използва се дънера на дърво не разбичен на дъски, а в напречен разрез и по този начин Селенио създаде възможността на нещо, което преди бе невъзможно: квадратура на кръга! Немско качество и постянната му проверка за достигане на най-високите изисквания определя сертифицирането на Селенио по стандартите ISO 9001 за качество и ISO 14001 за екологичност. Монтажът на Селенио може да бъде както при конвенционалните паркети – кликова система или с лепене за основата, както е при стандартните плочки. Комфортек е система на монтаж, която е напълно нова и разработена от създателя на продукта – обединява плаващия принцип на полагане с лепенето за основата

. Така се постига едновременно удобството на бързия монтаж със сигурността на традиционното лепене. Селенио Атриум – новият вид дърво. Страхотно, но никога студено, с кантове и ъгли, плочите, получени от напречно прерязане на дънера, придават на дървото съвсем нова естетика. Усета за дърво се преживява наново. Селенио Атриум е продукт за ново качество на живот. Селенио Атос – дървото, както никога не е било преди. До сега имахме избор между дърво или камък.

Сега със Селенио можем да избираме най-доброто и от двата свята. С въвеждането на новите размери и визия на Селенио, ние получаваме в жилищните помещения неповторимост на атмосферата в дома. С новите системи на сглобяване и полагане Комфортек и Лок-конект монтажът е лек, удобен и съотвества напълно на дизайнерските решения. Селенио Дунас – за почитателите на класиката и модерното. Дизайн, който обединява екстравагантността на подовото покритие от кожа и удобството на дървото. Плочите на този модел предполагат съвсем различно ниво на възприятие на класическото дърво, затова те са предназначени за креативни и амбициозни интериорни решения.

Гаранции

Селенио Подови пкочи от Канор Производителят дава 15-годишна гаранция за устойчивостта на плочите Селенио, съгласно изискванията на теста за удар, Европейски стандарт 438-2, 12 (тест – падащо топче). Гаранцията не обхваща повреди от неправилна употреба, инциденти, неправилна поддръжка, дефекти, причинени от вредители или насекоми, форсмажорни обстоятелства или други условия, излизащи извън обхвата на обикновеното домашно ползване. Гаранцията на продукта не обхваща и видими деформации, причинени от неправилен монтаж, влага или климатични промени. Продуктите на Селенио могат да бъдат безпроблемно ползвани във всякакви жилищни помещения, които са добре вентилирани, с поддържана температура на въздуха 18о – 22о С и относителна влажност на въздуха 40% - 65%. Селенио-класик (монтаж с лепене за основата) е подходящо и за домашни помещения – бани, но не и сауни или душ-кабини. Продължителното излагане на вода или влага трябва да се избягва. Селенио-комфортек (кликова система на монтаж) не е подходящо за влажни или мокри помещения.

Монтаж

До момента на непосредствения монтаж на Селенио, кашоните не трябва да бъдат отваряни, съхранението и аклиматизирането на материала трябва да става в затворени пакети, така както се доставя от продавача. Ако монтажът се осъществява през зимния период, помещението трябва да бъде отоплено, препоръчителна температура е 18о С. Преди започването на монтажа трябва да се прегледат всички плочи на дневна светлина за петна, съответствие на цвета и геометрично съответствие. Рекламации не се приемат на вече монтиран под. При монтажа плочите се размесват от различните кашони, за да се избегне цветовото насищане и за компенсация на цветовите нюанси.

При „плаващия” принцип на полагане, след монтажа, паркетът Селенио ще реагира на индивидуалната влага и климат в помещението и е възможна реакция на плочите (разширение или свиване). В рамките на една седмица паркетът ще се аклиматизира напълно и „плаването” ще влезе в нормални граници. Ако подът има предишно подвижно покритие (например мокет или балатум), то следва да бъде отстранено. Цветовете на плочите Селенио могат да се променят при излагане на УВ-светлина. Системата лок-конект (кликово полагане) не е предназначена за лепене за основата и не е подходяща за натоварени обществени помещения. При полагане на Селенио паркет в помещения по-дълги от 10 м в едната посока, трябва да се ползват лайсни, за да се осигури нормалното разширение на плочите.

При полагане в дълги и тесни коридори, плочите трябва да бъдат полагани по дължина на помещението. При помещения във форма на Г или Т (респективно U), винаги трябва да се ползват подходящи лайсни или профилни системи за преход. Да не се ползва силикон. Основата трябва да отговаря на изискванията на немския стандарт VOB, част С, DIN 18365 „Подови дейности” и DIN 18356 „Паркетни дейности” – подът трябва да е сух, чист, равен и хигроскопичен, да е преминал периода на съхнене и да е почистен от строителни отпадъци.

Повърхността на пода трябва да бъде измерена за влажност с помощта на СМ-измервателен уред. За циментени повърхности допустимата максимална стойност на влага е 2,0-2,2 % СМ, при подово отопление – 1,8% СМ; за анхидридни повърхности максимална стойност на влага е 0,5% СМ, при подово отопление – 0,3% СМ. Когато паркетът се полага върху нови замазки, обичайно срокът за съхнене на замазката е 6-8 седмици и в този случай задължително се ползва полиетиленово фолио (минимум 0,2 мм дебелина) за допълнително влагоизолация . Изискванията за влага в основата трябва да се спазват стриктно, особено при минерални подове. Когато монтажът на паркета е върху основи с подово отопление, следва да се спазват инструкциите за полагане на паркет върху подово отопление, детайли относно това могат да бъдат осигурени от оторизиран представител.

Поддръжка

Селенио Подови плочи от дърво от Канор Сухо почистване: основно се ползва навлажнена, добре изстискана кърпа за почистване на повърхността или прахосмукачка. Мокро почистване: използва се Селенио-почистващ препарат, разтворен във вода (около 150 мл се разтварят в 8-10 л вода). Ако замърсяванията са по-тежки, може да се използва по-концентриран разтвор. Повърхността се почиства с добре изстискан парцал, като препоръчително е след подсушаване да се третира повърхността с полираща кърпа. Да не се използват препарати на основа сапун, абразивни чистители, полиращи пасти, освен препоръчаните от производителя, телена вълна или четки и пр.

Винаги се стремете да избягвате изливане и задържане на вода върху повърхността на паркета. Климатични условия: това, което е полезно и приятно за хората е също така добро за висококачественото дървесно покритие от Селенио-серията. Оптималните условия за стайна температура и влага са 20о С и относителна влажност на въздуха 50-60%. С оглед на това да се поддържа постоянна влажност на въздуха, особено през горещите периоди на годината, препоръчително е да се използва овлажнител на въздуха, с цел да се предпази паркета от прекомерно изсушаване. За да се удължи живота, качеството и красотата на вашия паркет, препоръчително е да се ползват защитен филц на краката на столовете и мебелите в помещението. Колелцата на офисните столове трябва да бъдат меки (да отговарят на стандарт DIN 68-131) и да се ползват стелки.

Мебели, паркети и врати КАНОР

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

✓ Най-добрa цена за Селенио подови настилки в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати