Съвременните ламинирани паркети
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

. Най-добра цена!

Съвременните ламинирани паркети

Съвременните ламинирани паркети

Жилищните помещения са израз на нашето индивидуално отношение към живота, на собствените ни лични изисквания към заобикалящата среда, подчинени на разбиранията ни за хармония. Това е породено от дълбоко вкорененото ни съзнание на творци, било то мнимо или реално. Съвременният дизайн следва в общи линии тази логика, но, от друга страна, е свързан с творческата свобода на твореца в рамките на естествените качествата на използваните продукти. Днешната тема е сързана с ламинираните паркети и по-точно с новите дизайнерски решения за тях. „Изкуството е за цял живот” – подчинени на това мото, известни дизайнери създават своите произведения за подови настилки, с които ще Ви запознаем в следващите редове:

1. Ронан & Ерван Боурулег

След дизайнерския фестивал в Париж през 1998 г. двамата братя Ронан и Ерван Боурулег създават студио наречено „Bouroulec”. Те са забелязани от Джулио Капелини, за когото правят първия си комерсиален продукт. Тяхната работа е харесана от известните мебелни компании Витра и Маджис. От 2001 г. братята създават различни експериментални дизайни и иновационни проекти, като много от тях са изложени в галерия „Креон” в Париж. Следващото предложение за ламиниран паркет е инспирирано от следната случка - по-малкият брат разсипал случайно разноцветни бонбони “BoniBon” на пода. Те се разпилели хаотично по пода, но той видял в хаоса изключителна красота...

kanor-dizain-laminat

Част от дизайнерските им подове могат да бъдат открити в Канор.  

2 Вернер Айслингер

Немският дизайнер постигнал известност с преносимата си къща LoftCube.

kanor-dizay-laminat-loftcube

Тя представлява олекотена конструкция, която с лесно може да бъде преместена навсякъде - от планини до плажове. Творбите на Вернер Айслингер могат да се видят в неговите студия в Берлин, Карлсруе, Сингапур, както и в галерия „МоМа дизайн” в Ню Йорк. Предложението на Айслингер за подова настилка е насърчено от „метала” :), идеята за ламиниран паркет се ражда от представата за водни капки върху метал и гофрирана ламарина.

kanor-dizain

Това предложение също може да бъде открито в Канор.

3. Костантин Гърчич

Роден в Мюнхен през 1965 г., остава един от най-влиятелните дизайнери и до ден днешен. Основно Гърчич проектира лукзони мебели и интериори. Той е известен с необикновенните столове и маси, както и „MayDay” лампа, която е в постоянната изложба за дизайнерски иновации в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк. Нищо кой знае колко интересно няма в тази лампа, но вижте сами:

kanor-Mayday

По строежите в БГ-то могат да се видят много по-интересни изобретения, но за съжаление не са изложени в музей :). Предложения на дизайнера за ламиниран паркет:

kanor-dizay-laminat-2

4. Пиеро Лисони

Италианският дизайнер е роден през 1965 г. и е следвал арихитектура в Милано. През 1986 г. създава студио за архитектура и дизайн с Николета Канези, с която добива огромен опит и репутация чрез съвместните им проекти за Бенетон и Бофи. Неговите творби са изложени в много галерии по света, като стават популярни с изчистените линии и идеални пропорции.

kanor-dizain-laminat-8kanor-dizain-laminat-10
kanor-dizain-laminat-9

И предложението на Лисони за ламиниран паркет, вдъхновено от плетката на стар сицилиански килим.

kanor-dizay-laminat-3

5. Бен Ван Беркел

Холандецът стартира в дизайнерското поприще със студио в Амстердам. Освен че практикува професионална дейност като архитект, Беркел е и преподавател в Университета за визуално изкуство във Франкфурт на Майн, създател на музея на „Мерцедес Бенц”, както и на моста на „Еразъм” в Ротердам.

kanor-Mercedes-Benz_Museumkanor-dizain-laminat-11

Махагонът в кокпита на новото AMG e вдъхновил твореца и той създава ламиниран паркет с преекспонирана дървесна структура, непозната в природата.

kanor-dizay-laminat

6. Матео Тун

Италианският дизайнер е един от основателите на известната в дизайнерския свят „Мемефис груп”. От 1983 г. до 1996 г. е преподавател в Колежа за изкуство във Виена, а от 1990 г. е изпълнителен директор на “Swatch”. Неговият хотел „Side” в Хамбург е обявен за номер едно на 2001 година.

kanor-dizain-laminat-19kanor-dizain-laminat-20

И предложението му за ламиниран паркет:

kanor-dizain-laminat-7

7. Рос Ловагроув

Патентова стилът “Биоморфиг” – подчинен на високите технологии и логиката на природните закони. Рос става известен с „органичните” форми на неговите столове и маси.

kanor-dizain-laminat-16kanor-dizain-laminat-17
kanor-dizain-laminat-15

В момента работи, като дизайнер на отдела „Walkman” в компанията Sony. Идеята му за ламиниран паркет е интегрална платка – нещо, като че ли, твърде екстравагантно за типичния вкус.

kanor-dizain-laminat-6

8. Kарим Рашид

Карим е определян за „поп звездата” на дизайнерската сцена. Той е създател на около 3000 проекта, като получава и 300 награди за тях. Авангардният му стил е познат по цял свят. Следващото му предложение за ламиниран паркет може да бъде открито и в Канор.

kanor-dizay-laminat-5

Стилът му е е подчертано „дискотечен” и „свеж”, много подходящ за увеселителни заведния.

9. Заха Хадид

Британска дизайнерка от иракски произход, професор по архитектура. Впечатлява света с авангардност и футуристична визия на проектите си. Заха Хадид е първата жена-дизайнер носител на престижната награда „Pritzker”. Нейният пробив идва с проекта „Vitra” в Рейн на сграда за противопожарна служба, който в последствие е и реализиран.

kanor-dizain-laminat-12

Тя разработва много идеи свързани с интериора, мебелите дори и посудата.

kanor-dizain-laminat-14kanor-dizain-laminat-13

Предложението на Заха за ламиниран паркет

kanor-dizain-mebeli

10. Жан Нувел

Името на французина е свързано със „смел” дизайн, прозрачност и дързост. Архитектурният му стил не може да бъде строго категоризиран: Нувел винаги се е адаптирал към концепцията и характеристиките на обекта. По особено находчив начин дизайнерът е проектирал ламиниран паркет. Играта на светлината, преминаването и през различни материи и нейното пречупване е показано в декора на настилката. С визия на „шарена сянка” и „облачно време” ламинираният паркет на Нувел е една наистина интересна и приятна за окото гледка.

kanor-jean-nouvelkanor-dizay-laminat-4

Представени предложения за ламинирани паркети са иновативни и дизайнерски, от тук – едва ли ще бъдат подходящи за масовия вкус, но както казахме в началото, модерният дизайн има за задача да покаже тенденции, креативност, творчески размах, а това често не се асоциира с домашния уют. Дизайнерското възприятие и размах в иновационите подове са подходящи за сгарди и помещения със специфични функции или предназначение, където се търси именно активното въздействие върху възприятията, а не спокойствие и "тишина". Със сигурност обществените сгради като магазини, СПА хотели, арт-студия и много други биха изглеждали по различен начин, ако в тях се вложат материали от „екстравагантните” дизайнерски решения и продукти.

Мебели, паркети и врати КАНОР

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

✓ Най-добрa цена за Съвременните ламинирани паркети в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати