За „Хубавата” храна!!!
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

. Най-добра цена!

За „Хубавата” храна!!!

За „Хубавата” храна!!!

Вкусното хапване винаги е събирало народа и в добро и в лошо, чрез него известните личности са се рекламирали, опоненти са решавали проблеми, врагове за „воювали” на трапези и т.н. Интересен факт е, че през хилядолетията, личното меню на „силните на деня” се е пазело в пълна тайна. Сегашните лидери обаче, изобщо не се притесняват да споделят пристрастията си към различните лакомства. Все пак, те не се разпростират в подробности за хапването си, като го „правят” част от тайните, свързани с националната сигурност. Вестник “Комсомолская правда” е събрал “претенциите на небцето” на ръководителите на великите държави. Малко са лакомниците сред силните мъже в света. Обикновено количеството на храната не ги интересува, те получават удоволствие от друго - деликатесите.

Френският президент Жак Ширак обича да се глези с топли специалитети, сред които са телешка глава със сос от гъби, охлюви, миди “Сен жак” и пастет от гъши дроб. За всички тези деликатеси той е изхарчил доста пари.

Ангела Меркел уважава изисканите питиета и изтънчените деликатеси. Тя готви за мъжа си любимите му „селски” ястия – картофена супа с наденички, шницел, печено свинско и пирог, а като става въпрос за изтънчен десерт – поднесете го на Берлоскони....хехехе. Все пак храненето е основен жизнен процес, свързан с приемането на вещества от околната среда, необходими за изграждане и обновяване на клетките и тъканите, осъществяване и регулиране на жизнените функции на организма, както и компенсиране на изразходената от него енергия.

Темата на днешният пост, обаче е свързана с невероятната” храна, „гадорийките”, които се поднасят или са част от националната кухня в някои страни, „деликатеси” , от които много люде ще се почустват зле или ще загубят апетит за месеци наред. Следвашите предложения за хапване са толкоз „отвратителни” и „гнусни”, че българските рецепти за „шкембе чорба”, „пача” или „бахур” направо „бледнеят” пред тях :). По-добре хората със слаби сърца да не гледат по-нататък:

kanor

 

1. Първото предложение идва от Филипините и се нарича „Балут”:

kanor-disgusting-food-ever

Това е оплодено яйце на пиле или патица в стадий „оформен на зародиш”. Преди да се излюпи, яйцето се вари и се поднася с чили и оцет. „Вкусотийката” си има „строг” етикет на хапване. Първоначално се изпива течността , после се хапва зародиша и накрая се облизва черупката. Тази храна е толкоз популярна в страната, че с похапване на „балут” се разпознават „истинските” филипинци :).

2595532568_a717c6faa7kanor-disgusting-food-ever (7)

2. Суши от „Сперма от Треска” :

kanor-disgusting-food-ever (21)

Предложение от Япония на прясно изцедена сперма от треска. Единственото условие е да не се яде от ученички :). 3. Сушен Китайски плъх.

kanor-disgusting-food-ever (27)

Напълно съм на ясно, че хората, за да оцелеят, използват различни хранителни ресурси. Въпреки това, гледката на сушен плъх на тръстика на хранителните шандове в Yangshuo със сигурност не е апетитна за „гладните” туристи на града. 4. Hákarl – Исландско национално ястие. В историята на островната държавата има следната случка: „Сериозно” огладнял исландец открил, че заровената за 12 седмици в чакъл и пясък акула, се превърнала на „апетитна” закуска. Чрез процесите на ферментация и гниене, месото добива „някакви” вкусови качества, които са харесвани в островната държава. До ден днешен яденето на гнила акула в Исландия се счита за своеобразен тест за мъжество и обикновено се консумира като мезе към “Svarta Dauði” – Черна смърт, вид силно алкохолно питие. На свой ред чуждестранните гости го оприличават на развалено сирене, натопено в амоняк. :)

3449002278_1e7589ac45

5. Пържени насекоми в Тайланд. Този „деликатес” е широко разпространен в Банкок. „Хранителните” насекоми са познати и сред населението на Североизточна Европа. Известни в академичните среди, като "microlivestock", насекомите са богати на протеини и могат да бъдат евтин заместител на месото, подходящи дори и за вегетарианска диета.

kanor-disgusting-food-ever (44)kanor-disgusting-food-ever (6)

6. Продължаваме по темата „насекомoядни” с „вкусотийка” от Камободжа.

pic-of-spider-758560.jpg

Тези паяци се въдят в Камбоджа и много приличат на тарантулата от Северна Америка. Te живеят на колонии в земята и хапят болезнено. Приготвят се добре изпържени в олио, като така приготвени са били основното ядене на „Червените кхмери” по време на военния конфликт. Според людете, хапвали паяка, го описват като хрупкава храна с вкус на раци. Пожелавам им добър апетит.

kanor-disgusting-food-ever (46)

„Щастливи Камбоджанци” с пълни тави от „деликатеса”. 7. „Юфка” от пчелни ларви - HachinokoПитателна” храна за Японци и Китайци в регионите, лишени от риба и животинско месо. Рецептата за това блюдо е варене на ларвите в соев сос и малко захар, докато се получи ронлива консистенция. Гадничко. Дори тази рецепта се правила традиционно по празниците. Странни начини за купон у азиатците.

Kanor-bee-larvae1-710717

Идеята еволюира до невиждани висоти и се появи в световно незизвестно, кулинарно, азиатско предаване. Бубите се появиха в различни ястия.

kanor-disgusting-food-ever (10)

Създадена беше и оргинална, италианска рецепта за спагети-червей „Болонезе”:

kanor-disgusting-food-ever (18)

„Лека” пролетна супа от шурци.

kanor-disgusting-food-ever (20)

Ордьовър от бръмбари.

kanor-disgusting-food-ever (43)

Следястие от скорпиони и т.н.

kanor-disgusting-food-ever (2)

Съществува теория на Кунфуций за хранетото, според която, хората трябва да сe хапват повече хубави храни, т.е. хранителните продукти трябва да са добре обработени след готвене, с добър вкус с хубава външност... Това е нещото, което ще стимулира техния апетит. В разрез на казаното, всички помним култовата сцена от филма „Индиана Джоунс и Храмът на Обречените” със супата от очи, печената змия или маймунския мозък. Добре сервирани и обработени „гадорийки” т.е. казаното от Кунфуций на 90 % процента. Следващите ни предложения са именно такива: 8. Питон в собствен сос от Бразилия и невероятен дресинг от зеленчуци.

kanor-disgusting-food-ever (16)

9. “ Пържена кокоша глава” в Мак Доналдс.

kanor-disgusting-food-ever (12)

Това не е фото-монтаж и много хора се питаха дали фирмата не минава към производството на „гадорийки”. Въпреки, че показаното е много голям деликатес в Азия, заради грешката си, Мак Доналдс се разминаха само с 100 000 долара обещетение за „иновацията” в храненето. 10. „Пастет” от костен мозък на крава.

kanor-disgusting-food-ever (23)

Според Токийски експерти „изтънчето” хапване е пълно с енергия и лесно разтворими масти. 11. В Индонезия са намерили находчив заместник на „Телешко варено”. То се казва „Прилепско варено”.

канор-batsoup

Местните казват, че става и добра „пастърма”.

kanor-disgusting-food-ever (4)

За тази „вкусотия” са използвани доста „Батмани” и едноименният филм стана бестселър в кулинарията. :)

12. Маймунски мозък

kanor-disgusting-food-ever (30)kanor-disgusting-food-ever (29)


Този „деликатес” е предмет на спорове във връзка с пройзхода си. Китайците най-вече искат „патента”, но пък в Индонезия маймуните са станали обект на ”свръх” лов, благодарение на неоснователно вярване, че яденето на мозъка може да лекува импотентност. Нека да ги оставиме да се карат за патента. :) 13. Животински пениси.

kanor-disgusting-food-ever (26)


В западните страни, пенисът обикновено се изсушава и се продава за тренировки на домашните кучета.В много ориенталски страни обаче, обикновено се консумира от хора. „Деликатесът” се приготвя на пара или чрез дълбоко пържене, но често го хапват суров – „ями-ями” :). Вкусът му е сравняван с „преварен калмар”. 14. За любителите на консервирани храни също е помислено:

kanor-food

15. Накрая, но не на последно място, придобилото световна известност кафе ”Kopi Luwak” – кафето от изпражнения от животни.

kanor-disgusting-food-ever (22)

В Индонезия живее малко животно, наподобяващо котка, което индонезийците наричат luak. Luak е нощен бозайник, който живее по дърветата и се храни с насекоми, гризачи и плодове. Любимата му храна са плодовете на кафеното дърво. Често пъти обаче те не могат да бъдат смлени от организма му и излизат цели в изпражненията му. Точно тогава хора от местното население се намесват. Те събират целите зърна и ги продават на производителите. Зърната се измиват, подсушават и пекат както другите зърна и се изнасят за Япония и Съединените Щати. Парадоксът тук, обаче е, че кафето от тях се продава на много по-висока цена, макар усилята за добива му да са сравнително минимални в сравнение с традиционния метод. Taкa кафето е познато по света, като най-скъпо и ценно….хехехеехех

kanor-kopi-luwak-big2

Хубаво кафе се сервира с подходяш десерт. Ще Ви предложиме азиатското „сладко” парфе с крем меланж и още нещо ...

kanor-disgusting-food-ever (15)

Мебели, паркети и врати КАНОР

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

✓ Най-добрa цена за За „Хубавата” храна!!! в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати