Дразнещият шум
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Дразнещият шум

Дразнещият шум

noise_2Признавам, че имах намерение днес да пиша по друга тема, но бях провокирана и така днес е ред на шума. По-точно на онзи дразнещия, който ни събужда и изнервя – градският шум. Така го наричам, защото съм била на места, на които „оглушаваш от тишина”.

В този смисъл важно е да спомена, че изборът на жилище в градска среда е добре да бъде съобразен с местоположението му. Ако се нуждаете от тишина, не си избирайте апартамент в близост до Метрото (колкото и удобно да е) или под прозорците ви да хвърчат коли на широк булевард. Личният ми пример е, че аз подходих по този начин, но за моя изненада това не свърши работа. Оказа се, че акустиката във вътрешния двор е завидно добра. Музика, детски глъч, та дори и разговори на по-висок глас пронизват тишината и така наречения „звуков шум” нахлува вкъщи.

Тук следват съвети за изолацията.

Хубавата и надеждна дограма на първо място би предпазила. Това добре, но за зимата. А лятото какво правим? Някои ще кажат, че има климатик за тази цел, но аз не съм привърженик на идеята в спалнята да се монтира такъв уред. Така попадам в клопката на шума, защото имам хубава дограма, но отворения прозорец допуска пълната гама от акустични звуци до мен.

Санирането също върши работа – освен за топлоизолация има качества и на шумоизолация.

Освен звуците, които проникват от външната към вътрешната среда има и ударни. Не смея да сравнявам кои са по-дразнещи, но и в двата случая спокойствието е нарушено. Ударни шумове са тези, които се разпространяват по конструкцията на сградата. Не сме пожалени от ремонти, палави малки деца, а токчетата на съседката забиват всеки удар в нас. Изолацията при този вид шум, за разлика от звуковия е с „меки материали” - минерална вата запечатана с гипсокартон. Друга възможност е ползването на подови настилки с шумоизолационна подложка от естествен каучук, която намалява шума от ходене до съвсем задоволително ниво или комбинираната система за полагане на паркет КомфорТек, предлагана от Канор..

И добре е да знаете, че между помещенията в апартамента по-добре шумоизолират вратите с плътно платно, отколкото тези със стъклени елементи.

Освен моя лична позиция по темата, редица изследвания показват, че вредата от шума е сериозна и вляе върху всички органи. За да избегнете този дискомфорт, най-добре е да се обърнете към специалистите в областта. Архитектите също знаят как.

А най-добре е да четем на спокойствие и необходимата доза тишина kanor.bg.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати