Кога да изберем плъзгащи се интериорни врати?
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Кога да изберем плъзгащи се интериорни врати?

Кога да изберем плъзгащи се интериорни врати?

pl_vrata_01 Плъзгаща врата със скрит механизъм

Подходящи са в ситуация, при която няма достатъчно пространство да се постави стандартна интериорна врата необходима за отделяне на едно помещение от друго. С тях може да отделите спалнята си като отделен кът от по-голямо помещение или да обособите библиотека, или просто, ако Ви харесва да ги използвате. От съществуващите варианти можете да изберете най-подходящия за Вас като се консултирате с професионалистите в магазин „Канор”.

Кои са тези варианти?

Вратите могат да бъдат за плъзгане покрай стена или за вграждане в декоративна такава. При първата механизмите за плъзгане се монтират върху стената над отвора и крилото на вратата се плъзга пред нея. При втория механизма се монтира върху съществуваща стена и се затваря с декоратвна, изгражда се система, състояща се от механизми за плъзгане и каса. Крилото на вратата при отваряне влиза между двете стени. И при двата варианта, плъзгащите се врати могат да са еднокрили или двукрили. Според начина на окачване, могат да бъдат с горно или долно водене. Удобството при горното е, че релсата се скрива естетично зад бленда и подовата настилка запазва своята цялост. Долното водене се избира обикновено за врати, които преграждат по-широки пространства. Порталните врати са с две или повече крила, които могат да се комбинират - отваряеми и неотваряеми и съответно плъзгащи се в една или две оси. Предимство е, че размерът може да бъде съобразен точно с пространството.

Какви са материалите?

pl_vrata_02 Плъзгаща врата с външен монтаж

Може да се каже, че няма неподходящи материали. Всички стандартно познати в мебелопроизводството се използват и при вратите (ПДЧ, HDF, MDF, естествено дърво). Използването на различни материали предполага голямо разнообразие от покрития, които могат да бъдат подходящо комбинирани с интериора и според индивидуалния усет да се постигне еднаквост или контраст. Често предпочитана комбинация е MDF със стъкло. Особено при порталите, стъклото внася усещането за светлина и простор. Може да се изработи и изцяло от стъкло. Видът и тежестта на материалите в крайна сметка имат значение дотолкова, доколкото естетически да бъдат издържани помещенията. Истината е, че за да имаме надеждна плъзгаща врата най-важни са механизмите.

Какви механизми да изберем?

Необходимо условие е комплекта от механизми да съответства на тежестта на вратата. Според различните видове монтаж и носене на вратите се използват и съответните механизми. Препоръчително е да се доверите на опита на професионалистите от „Канор”.

Добре е да знаем...

На първо място, че от гледна точка на технологичните процеси, монтаж на плъзгаща интериорна врата се извършва при следните условия: подът да е готов, също тавана и стените. Освен това, трябва човек да си даде сметка, че плъзгащите врати и порталите почти винаги ще бъдат изработени индивидуално и това предполага решения, които ще се съобразяват с конкретния обект. Ако стената е декоративна (от гипскартон), трябва допълнително да се усили в частта, където ще бъдат поставени механизмите. За затварянето и заключването се използва специален обков, който изисква каса. На крилата се поставят вкопани дръжки, за да може, когато имате необходимост плъзгащото крило да се плъзне по стената до максималното използване на светлият отвор, дръжката да не ни възпрепятства. Много често при порталите ключа за осветлението се намира на стената, по която се плъзга вратата и при невъзможност да бъде преместен се правят декоративни первази, които уплътняват появилата се фуга между ключа за електричеството и плъзгащото крило, така това неудобство може да бъде преодоляно.

Доверете ни се и ние професионално ще изработим и Вашите пръзгащи се интериорни врати. Както знаете – kanor.bg.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати