Насоки за избор на интериорна врата
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Насоки за избор на интериорна врата

Насоки за избор на интериорна врата

Ако се намирате на етапа, в който обзавеждате вашия дом и все още не сте решили на какво да се спрете при избора на вътрешни врати, то може би в този материал ще ви помогнем да се ориентирате в това кое би било най-подходящо за дома ви и вкуса ви. Ето защо трябва да имате предвид и че съобразно всяка една стая можете да прецените подходящия тип интериорна врата, има значение дали тя ще разделя банята от коридора, спалнята от хола, кухнята от гостната и т.н.

Колкото и свобода да имате при избора на вратите е добре поне малко да ги съчетаете една с друга. Като първа ваша задача е добре да сте наясно с броя врати, от които ще се нуждаете. А сега ще се спрем и на видовете интериорни врати.

Окачени врати

Окачените врати са най-разпространеният вид врати, които се използват при избора на интериорна врата. Този тип врати се окачват на панти. По принцип трябва да имате възможност да изберете дали да си поръчате вратата вече окачена в рамка с пантите или самата врата отделно. Това е въпрос на личен избор. Според мен вече окачената в рамка врата е по-удачен вариант, а и се губи по-малко време за монтаж. Дизайнът на този тип врати е семпъл, което ги прави и така универсални.

Плъзгащи се врати

Друг популярен вид и доста по-алтернативен по мое мнение за избора на интериорна врата е плъзгащата се. Предимството им е, че спестяват пространство и придават наистина уникален вид на вашия дом. Материалите, от който традиционно се изработват тези врати, варират, но най често се правят от стъкло или дърво. Те са подходящи за всеки тип помещение, въпреки че много хора ги предпочитат за бани, тоалетни или килери, понякога дори за дрешници и гардероби. Удобството е неоспоримо, а самата врата се плъзга по лайсни, трябва да имате предвид, че трябва да пригодите стената си или мястото, където искате да се инсталира тази врата. Популярни са плзъгащите врати и за вътрешен двор, защото откриват гледката към градината.

Френски врати

Френските врати са също окачени на панти, те са изключително подходящи както за вътрешен двор, така и за хол или кухня, а също и да свързват двете помещения. Те са окачени с панти от двете страни на стените, като се простират по цялата дължина, а самите врати се срещат в центъра. Когато и двете врати са открехнати, двете помещения придобиват простор и се открива гледката помежду им. Материалите, които се използват за тези врати, обикновено са комбинация от дърво и стъкло, но варират различни стилове и възможност за избор на цвят и дизайн.

Джоб врати

Джоб вратата подобно на плъзгащата се врата се движи с помощтта на ролки, които се плъзгат по лайсна. Това прави тези врати идеални за дрешници, кабинети, бани и всякакви помещения, които искате да преградите и отделите от останалата част от пространството. Те могат да се отварят от едната страна или пък да са двойни и да се разтварят и на двете страни. Други имена, с които са известни са врати тип хармоника (акордеон) (интериорни врати, които се и предлагат доста по рядко) заради формата, която заемат, когато са разтворени. Те са идеален начин да освободите малко пространство в дома си. Обикновено се изработват от PVC материал, но отново варират в дизайна си и материалите, от които се правят в зависимост и от производителя.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати