Избор на естествен паркет
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Избор на естествен паркет

Избор на естествен паркет

През годините естественият паркет е предпочитан от човека. Това е един екологично чист продукт, който притежава невероятно изящество и неповторим външен вид.

Основно предимство на паркета си остава неговата естественост и натуралност.

Известно е, че ремонта във всяка къща е сериозна крачка, към която трябва да се пристъпи с необходимата отговорност. Това с пълна сила важи и при подмяна на подовата настилка в дома, защото, ще се съгласите, че не желаете след 2 години да чувате скърцащи дъски или поява на други недостатъци. Със сигурност не бихте желали да инвестирате огромна сума пари за закупуването на нови материали… и да започнете всичко отначало. Ето защо е нужно да се обърнете към правилните консултанти, които да насочат избора ви в правилна посока.

На какво трябва да се обърне внимание при избора на паркет?

Основно изискване: дизайнът на вашия интериор – мебели, врати и паркет, трябва да бъде съобразен и подбран в един стил. В този случай подовото покритие играе важна роля. Вниманието трябва да се фокусира върху основните елементи на дизайна и едновременно с това хармонично да се допълва с подовото покритие. За постигането на това е необходимо предварително и внимателно да се обмисли какъв ще бъде цвета на настилката, дизайна и текстурата.

Полагане на паркет: какво трябва да знаете?

Съществуват приблизително около триста начина за полагане на паркет. Независимо кой начин ще предпочетете, важното е основата, върху която ще се сглобява паркета, да е грамотно подготвена. Само по силата на спазване на това основно изискване, новото покритие ще ви служи за по-дълго време.

Грижа за паркета

Към монтаж на мебели в помещение, в което наскоро е поставен паркет, се пристъпва най-малко две седмици, след като е нанесен и последния слой защитно средство (лак или восък) върху паркета. За да не се надраска подовата настилка, под крачетата на мебелите се поставят подходящи протектори против надраскване.


В случай на поява на мръсотия или следа от обувки върху паркета, тя следва да бъде отстранена от повърхността с влажна, но в никакъв случай не и мокра кърпа. Влагата не трябва да влиза във фугите. Това може да доведе до подуване на повърхността на паркета. Трябва да се избягва попадането на огромно количество вода върху паркета, това задължително води до нежелани деформации на подовата настилка.


Спазвайки всички правила за монтаж на подовата настилка, паркета ще притежава високи технически характеристики като: топлина, звукоизолация, устойчивост на удар, хигиеничност, сигурност, надеждност, трайност.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати