Как да изберете интериорни врати?
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Как да изберете интериорни врати?

Как да изберете интериорни врати?

Със сигурност, когато планирате да смените вратите на банята си, искате да ги съчетаете с целия интериор. Така ще получите един завършен вид на банята, която винаги сте искали. Най-голямо е удовлетворението, когато сте съчетали всичко по стил и по цвят.

Вратите са важни не само за интериора на банята, но и за цялостния вид на дома, затова е важно да се избират внимателно. Ето и въпросите, на които да си отговорите при избора на врати за интериора на банята.

Какъв да бъде цветът им?

Много хора залагат на това, че когато плочките са светли, то и вратата трябва да бъде. Разбира се, това е въпрос на вкус, но повечето специалисти препоръчват контраста. Затова ако имате светъл под, то тогава заложете на тъмна врата. Така ще ви е по-лесно за ориентация, но също така и ще създадете уют.

Дали да има стъкло или не?

Когато става въпрос за спалня или друга стая, то по-добре е да няма стъкло. Така ще запазите личното пространство, а и ще направите изолацията против шум много по-добре. За обществени стаи, като банята, може да се сложи врата със стъкло, като по-този начин се създаде оптическа илюзия, че помещението е по-голяма. На пазара има  и много предложения за врати със стъкло, които да се съчетаят с останалата част от банята ви.

С фрезовка или без?

Фрезоването е вид срез, който се прави със специална машина ЦПУ (център с програмно управление) върху дърво и отнема част от самата повърхност в различни форми. По този начин придавате индивидуалност на всяка врата. Разбира се, така е по-хубаво, но това е далеч по-скъп вариант и повечето хора го избягват. 

Трябва ли да махнете металните каси в панелните жилища?

На този въпрос няма еднозначен отговор.  Има каси, които обличат цялата метална каса, но при този вариант пък се стеснява светлия отвор. Съветите на много специалисти е да се премахнат металните каси. Разбира се, това е свързано с много неудобства като къртене и разбиване, но пък се прави само веднъж. Затова е добре при обновяването на жилището да го имате предвид.

Разбира се, ако се спрете на варианта с обличане на металната каса, ще ви бъде далеч по-лесно.  Освен стесняването на светлия отвор, трябва да имате предвид, че вратата може значително да увеличи размерите си и да не е по стандартния начин, но това е строго индивидуално и трябва да се консултирате със специалист.

На пазара се предлагат различни видове врати за интериора на банята, но всичко зависи според вашите предпочитания и това колко сте склонни да отделите като средства.

 

 

 

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати