Как да предотвратим подуването на паркет
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

. Най-добра цена!

Как да предотвратим подуването на паркет

Как да предотвратим подуването на паркет

Най-наблюдаваният и неблагоприятен проблем, които се среща в бита на човека е подуването на паркет. Това затруднение и допускането за появата му може да създаде в хората чувство на разруха на дизайна и привлекателността на дома, като бъде принуден да замени паркета с различна настилка.

Една от причините за подуването на паркета в жилищата е появата на влага или степента на влажността. За жалост климатичните особености у нас и в голяма частност живущите около речни и морски участъци са податливи към променливата влажност.

В случай, че се спазват изискванията за правилно поставяне на паркета, както и разбира се вниманието на препаратите, които го почистват може да се сведе до минимум подуването му.

Главната причина не бива да се търси нито в качеството на паркета, здравината на лепилото, което е използвано или пък професионализма на слагащия го, а в добрата подова замазка. Именно туй може би е най съществен и често срещан проблем. Значително би се подобрил паркета в случай, че използва качествен материал за подовата замазка.

Съществуват различни видове дървесна настилка и в обусловеността от тяхната експлоатация евентуалността от подуване е обособена състояние в зависимост от недоброкачествената подова замазка. Тази предпоставка се наблюдава най-слабо при плаващ под и най-силно когато е залепен за основата.

Когато се поставя паркетна настилка при плаващо монтиране задължително се  оставя разстояние между стените и пода. Появява се фуга и е нужно тя да се запълни от первази, за да изглежда естетическо издържано. За жалост има места, при които не е възможно да се запълнят по този начин, като например свръзката с пода и плочките, камини и праговете на врати. За да се избегне хипотезата, че в следствие  от подуване на тези места е нужно да се остави процеп и да запълни с преходна лайсна.

Не така лесно стой въпроса обаче при другия вид поставяне на замазката. В случай, че се остави достатъчен процеп това не се разгадава затруднението, понеже след като лепилото се втвърди, фугата вече не проявява влияние против разширяването на дървото. Ако се получи вероятно уголемяване настилката се разцепва от пода. Съществуват три прости предпоставки , за да може подовата замазка да е качествена и красива.

Първата предпоставка е тя да е устойчива. Какво се има в предвид?

Наблюдава се при сегашните технологии и лепила изключване на връзката и отлепяне на паркетната настилка между лепилото и дървото. Проучванията сочат, че разлепването става между замазката и лепилото. Съществената част представлява това , че  устойчивостта  на подовата замазка и сцеплението му с лепилото трябва да отговаря на необходимите стандарти.

Посредством надраскване на замазката със стоманен предмет е необходимо да се установи устойчивостта й. На пазара може да се открият и специфични инструменти, с които да се провери устойчивостта, за съжаление те са много скъпи. В най-добрия случай, ако замазката трябва да се прави и се внимава когато се налива цимент – неговото количество трябва да бъде достатъчно. Разбира се, че съществува вероятност тя да бъде направена не достатъчно добре и в такъв случай е възможно да се направят няколко реформи, така че тя да придобие вид на една качествена замазка. При това положение рискът от оскъдно сцепление с лепилото и подуването на паркета при съществуване  на влага става възможен.

Втората предпоставка е замазката да е достатъчно равномерна.

Тази предпоставка трябва да е налице, за е възможно да се получи гладко и  единно залепване на паркета с пода.

Третата предпоставка гласи, че подовата замазка да бъде суха. Съвсем разбираемо е, че ако се причини овлажняване и разширяване на това място ще се получи подуване. В случай, че замазката е мокра, трябва да се изчака или незабавно да бъде изсушена до необходимото изискване.

 

 

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

✓ Най-добрa цена за Как да предотвратим подуването на паркет в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати