Как да направим малкия апартамент по-уютен?
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Как да направим малкия апартамент по-уютен?

Как да направим малкия апартамент по-уютен?

С помощта на организираност и креативност можете да превърнете  гарсониерата в мечтания дом, макар пространство и да не е голямо. Напоследък забелязваме, че голяма част от хората предпочитат малките жилища, разбира се за един-двама човека, гарсониерата е абсолютно достатъчна. В тази статия са събрани няколко препоръки, които ще ви помогнат да направите малкото жилище уютно и приветливо, да отделите  обособени зони, както и да си осигурите лесен достъп до вещите ви.

Поставете подвижна преграда или ниски мебели, за да отделите обособени зони

За да си осигурите добра почивка и спокойствие по време на работа ви е необходимо да имате обособени за целта зони. С помощта на прегради бихте могли да отделите офис къта от частта с масата или да поставите ниска мебел, например етажерка, за да обособите определена зона. Предимството на преградата е, че по всяко време може да приберете към стената и да си осигурите повече пространство.

Оползотворете перваза на прозореца и го превърнете в плот

Всяко пространство в малките жилища е ценно. Ето защо оползотворете всичко, което може да се използва за поставяне на някакви вещи в това число и перваза. Може да го превърнете в място за съхранение на офис принадлежности, а помощта на допълнителни стелажи може да развихрите въображението си и да го използвате за други цели.

Изберете сгъваема масата или такава със скрит плот

За да не ви пречи масата, когато не я използвате може да заложите на сгъваема или такава, която има скрит плот, който се плъзга се прибира след употреба.

Помощната маса е перфектния избор за гарсониерата

Тя е удобна и мултифункционална, може да я използвате както за хранене и съхранение на вещи, така и за работа, а когато не ви трябва да я приберете в ъгъла. Може да изберете също така и комплект от две или три помощни маси, които да се събират една под друга. Наистина това е най-практичният вариант за гарсониера, отколкото една доста по-голяма маса.

Малките мебели и максималното използване на височината на стаята

За всеки е ясно, че при интериорните решения за гарсониерата е необходимо да се използват малки мебели. Заложете на ъглови дивани или канапета, вместо на холни гарнитури. Може да създадете обособена зона за спане, като използвате сгъваем диван, нощно шкафче и ракла в които съвсем спокойно ще използвате за събиране на козметиката и други по-обемни вещи.

За салона можем ви предложим портманто с огледало, което ще създаде повече светлина. В кухнята може да поставите шкафове във вертикално разположение. Изберете такива, които са до тавана, за да изпозлвате максимално пространство. А за хола може да се спрете на висок гардероб с надстройка.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати