Съществува ли разлика между входната и интериорната врата?
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Съществува ли разлика между входната и интериорната врата?

Съществува ли разлика между входната и интериорната врата?

Ако желаете да замените старите си врати с нови, било то интериорни или входни, е хубаво първоначално да се осведомите за разликата между тях. По принцип съществуват сходства на дизайна при някои от моделите на двата вида врати, те се различат по материали от които са изградени и функционалността си.

 

Съществува ли разлика между входната и интериорната врата?

Предназначението на входната врата е да осигурява сигурност на дома, в които е поставена. Тя трябва да бъде достатъчно здрава, сигурна и добре уплътнена, за да издържи освен на натиск, така и на атмосферните действания.

 

Интериорните врати имат различна функция, както и различна конструкция.

 

Входната врата е необходимо да е направена от устойчиво дърво или метал, което да и придава достатъчно тежест, а при интериорните врати тази характеристика не е необходима. Поради тази причина и материала при тях е по- лек. Така се елиминира дискомфорта при използването на вратата, също и нейното увисване след по-дълга употреба.

 

При интериорните врати обкова е по-обикновен и има по-богат избор, за разлика от входните врати. При тях изобилстват обкови с по–груби и тежки очертания. Освен разликата в обкова съществува и така при пантите. При входните врати те са по-издръжливи и могат да устояват на по-голямо натоварване.

 

Покритие на вратите

Понеже входните врати се поставят както на къща, така и на апартамент, те трябва да се защитават допълнително с UV протектор или да се обработват със специфична боя, предпазваща ги от атмосферните влияния. Интериорните врати биха могли да се боядисат или облепят с фолио, така че да издържат за по-дълго време.

 

Заключващата система

При входните врати е необходимо да се осигури по-добра заключваща система. Затова при тях се използват система с тристранно заключване, пасивни шипове, както и такива с тайно „резе”.

 

Заключващата система при интериорните врати е по-опростена и при нея не е необходимо по-сложно затваряне.

 

Сведенията, които посочихме по-горе ще ни дадат повече в избора на подходящата врата. Важното е да се в какво помещение ще бъде поставена вратата, за да може да се определи нейният вид и съответното и приложение.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати