Каква врата да изберем - лява или дясна
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

. Най-добра цена!

Каква врата да изберем - лява или дясна

Каква врата да изберем - лява или дясна

Въпросът е същевременно много труден, но и елементарен. За хората, които са наясно с правилото за дефиниране на позицията на вратата - лява или дясна - е напълно разбираемо, но за останалите е неразбираемо и объркващо. Проблемът идва от там, че много хора, включително и консултант-продавачите на интериорни врати, не знаят основните правила и дезориентират хората, които интересуват от тяхната покупка. Както в магазините, така и в интернет пространството може да намерите на объркващи и подвеждащи дефиниции.

Точното определяне:


Застава се с лице към отвора, където ще се поставя вратата. Важното тук е да се застане от към позицията, където ще се отваря вратата. Поначало вратата се отваря навътре, което означава, че трябва да се застане вътре в помещението. Следователно е необходимо да се намирате от страната, където ще се виждат пантите. Правилото тук е:ако пантите се намират от отляво – вратата е лява, ако са отдясно – вратата е дясна.

 

Що се отнася до отварянето на вратите в най-масовата практика, те се отварят навътре към помещението. Но всеки има право на избор, така че вие преценете как ще ви е най-удобно. Ако не разполагате с голямо пространство и не можете да разположите вратата по стандартния начин, можете да заложите на плъзгаща врата или врата тип хармоника, наречена още панелна.

Какви да са размерите на интериорните врати?

Размерите на вратите са стандартни, но бихте могли да си поръчате врата, съобразена с вашите изисквания.

Ширината на стандартните размери на вратите е 60, 70, 80, 90 см, а височината 197 см. Имайте в предвид, че тези параметри са за самата врата, без да е причислена касата. За нея се прибавят още 10 см. С други думи казано, ако отвора ви е 100 см, то вие се нуждаете от 90 см врата и в разликата от 10 см се вмества касата. За височина на вратата приблизително 197 см се добавят 5см и следователно височината за отвора на вратата е 202 см.

 

Остъклена или плътна врати да закупим?

Тук отново вие преценявате от какъв вид врата имате нужда, разбира се всичко трябва да е съобразено с помещението, в което ще се постави. По-масивните и дебели врати притежават по-добра звукоизолация и са предназначени повече за спалня или офис. По принцип бихте могли да поставите на банята и остъклена врата с матирано релефно стъкло, което да пропуска само светлина, но не и силует. Остъклена врата бихте могли да поставите и на общите помещения, като кухнята или дневната.

Друг плюс на остъклените врати е, че те могат да ви спестят от електричество, тъй като пропускат светлина и няма да ви се налага да включвате осветление във фоайето.

 

Това беше нашата кратка информация за интериорните врати. Винаги можете да се обърнете към нас и бъдете сигурни, че ще направим правилния избор, така че да останете доволни от вашата нова врата.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

✓ Най-добрa цена за Каква врата да изберем - лява или дясна в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати