Невероятни идеи за тайни врати за всеки дом
Гарантирано качество от Канор - онлайн магазин за мебели,паркети и врати

безспорно качество на Мебели, Паркети и Врати

Невероятни идеи за тайни врати за всеки дом

Невероятни идеи за тайни врати за всеки дом

Вълшебната очарователност, която витае около тайнствените врати и скритите помещения, е още от древността. Преди хиляди години древните египтяни криели погребалните камери дълбоко навътре в пирамидите си. Тайнствените врати и скритите входове са палели не само тяхното въображение. Те са описвани във всеки жанр - от детските приказки до холивудските успешни продукции. И дори при някои авантюристично настроени притежатели на жилища може да ги откриете в дизайна на домовете им. Ако се чудите как бихте могли да се сдобиете с „тайна“ врата, прочетете нашите интересни и интригуващи съвети за начините на изграждане и функционалностите на скритите врати.

Най-известният метод за скриване на пространства и направата на тайна врата е със съдействието на библиотечни етажерки. Съществуват обаче редица затруднения в дизайна, които трябва да се преодолеят – ако лавиците са много, вратата става твърде тежка и непосилна за пренасяне, освен ако не бъде монтирана и изработвана на място. Тези модели интериорни врати може да са много трудна задача, но финалния резултат е наистина зашеметяващ. В случай, че не ви се поема риск, консултирайте се със специалисти.

Ако не можете да се справите с първия вариант, бихте могли да пробвате да направите по-опростената за производство „фалшива библиотека“. Нейната изработка не е с истински рафтове и книги и се използва само за фасада върху която можете да сложите по-леки предмети. Макар че не е много подходяща за библиотека, тя е по-лесния вариант за скриване на пространства и направата на тайна врата.

Друг интересен начин е изработването на рафтове с причудливи форми. Освен постигане на уникална форма, бихте могли да поставите скрит бутон, който да отваря някоя тайна врата. Всичко, което е нужно да направите, за да задвижите тайния механизъм, е да се допрете до някоя определена книга или да потропате на точното място.

Вдъхновени от съвременните кухни, са шкафовете от панелни плоскости. Панелите могат да бъдат изработени с фалшиви линии, които успешно да скриват вратата.

Създаването на таен вход е друг вариант за скриване на пространства. Вратата може да бъде вградена в декора на конкретна стая и по този начин тя да остане напълно скрита. Посредством фототапети върху вратата или вградени декоративни лайсни бихте могли да направите така, че вратата напълно да изчезне.

Tags: мебели, мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня

.....................................