Невероятни идеи за тайни врати за всеки дом
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Невероятни идеи за тайни врати за всеки дом

Невероятни идеи за тайни врати за всеки дом

Вълшебната очарователност, която витае около тайнствените врати и скритите помещения, е още от древността. Преди хиляди години древните египтяни криели погребалните камери дълбоко навътре в пирамидите си. Тайнствените врати и скритите входове са палели не само тяхното въображение. Те са описвани във всеки жанр - от детските приказки до холивудските успешни продукции. И дори при някои авантюристично настроени притежатели на жилища може да ги откриете в дизайна на домовете им. Ако се чудите как бихте могли да се сдобиете с „тайна“ врата, прочетете нашите интересни и интригуващи съвети за начините на изграждане и функционалностите на скритите врати.

Най-известният метод за скриване на пространства и направата на тайна врата е със съдействието на библиотечни етажерки. Съществуват обаче редица затруднения в дизайна, които трябва да се преодолеят – ако лавиците са много, вратата става твърде тежка и непосилна за пренасяне, освен ако не бъде монтирана и изработвана на място. Тези модели интериорни врати може да са много трудна задача, но финалния резултат е наистина зашеметяващ. В случай, че не ви се поема риск, консултирайте се със специалисти.

Ако не можете да се справите с първия вариант, бихте могли да пробвате да направите по-опростената за производство „фалшива библиотека“. Нейната изработка не е с истински рафтове и книги и се използва само за фасада върху която можете да сложите по-леки предмети. Макар че не е много подходяща за библиотека, тя е по-лесния вариант за скриване на пространства и направата на тайна врата.

Друг интересен начин е изработването на рафтове с причудливи форми. Освен постигане на уникална форма, бихте могли да поставите скрит бутон, който да отваря някоя тайна врата. Всичко, което е нужно да направите, за да задвижите тайния механизъм, е да се допрете до някоя определена книга или да потропате на точното място.

Вдъхновени от съвременните кухни, са шкафовете от панелни плоскости. Панелите могат да бъдат изработени с фалшиви линии, които успешно да скриват вратата.

Създаването на таен вход е друг вариант за скриване на пространства. Вратата може да бъде вградена в декора на конкретна стая и по този начин тя да остане напълно скрита. Посредством фототапети върху вратата или вградени декоративни лайсни бихте могли да направите така, че вратата напълно да изчезне.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати