Представяне на интериорните врати
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Представяне на интериорните врати

Представяне на интериорните врати

На пазара могат да бъдат намерени разнообразни врати от гледна точка на дизайн, начин на изработка и материал, от който са изработени. Интериорните врати могат да бъдат от различни материали, като например ПВЦ, МДФ, ХДФ, ПДЧ, масивно дърво, различни фурнири, фазери, стъкло, метал или съчетание от изброените материали.

На най-ниска цена са вратите, изработени от фазер. С тях може да имате проблем, ако помещението, където се намират вратите, е с висока или променлива влажност. Ако желаете по-стабилна врата, но все пак да е в ниския ценови клас, добре е да се спрете на тези от шперплат, защото те са направени обикновено от многопластов материал, който се измята по-малко на влага. Най-скъпият избор за врата е тази от масивно дърво. Освен че ще трябва да отделите повече от вашия бюджет за тях, ще трябва и да си осигурите помощници, защото са доста тежки. Вратите, направени от такъв материал, в повечето случаи са сглобени от отделни елементи – фризове. Тяхната подредба може да бъде вертикална или хоризонтална. Удачният избор е на врата, чиито фризове са наредени така, че вероятността да се изкривят в следствие на влага да е по-малка и, разбира се, по-лесно да могат да се подменят.

Главното качество на вратите, изработени от масивно дърво, е, че те дават повече комфорт и топлина във вашето жилище. Дървото може да бъде от иглолистна дървесина, като за пример може да посочим бор (чам) и смърч или широколистна - кестен, бук, дъб. Имайте предвид, че, ако чамът не е претърпял допълнителна обработка, с течение на времето той ще потъмнее. Смърчът допринася за усещане на повече топлота и уют в жилището. Ако желаете да създадете илюзия за повече пространство, то лакираната букова врата ще го направи.  По този начин помещението „ще се отвори“ повече.

В случай, че не сте отделили  достатъчно голям бюджет за врата от масивен бук, може да се спрете на врата от друг по-ниско бюджетен материал. Като пример бихме могли да посочим фурнированите врати. Естествените фурнири са добро решение, но имат същата износоустойчивост, каквато притежава и дървесината, ползвана за изходен материал.

Не е за подценяване и вариантът с изкуствени фурнири. На пазара може да откриете изобилие от десени с имитации на кестен, бук, череша и други. Много често предложенията за варти са с покривно фолио, което имитира определено дърво. Обичайно основата е ХДФ- или МДФ-плоскости, които трябва да осигурят устойчивостта на вратата към измятане, но това зависи преди всичко от конструкцията ѝ. Една разновидност на вратите с фолио са ламинираните врати – те имат характерната за меламиновите повърхности устойчивост и здравина, но в ценово отношение са по-скъпи от вратите с покривно фолио.

Ако се спрете на вратите, изработени от МДФ (респ. ХДФ), с декоративно фолио, обърнете внимание на конструкцията на касат и платното – в случаите, когато касата и рамката на вратата са направени от дърво, ще получите по-добър продукт от гледна 

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати