Съкровища в Нотинг Хил - Портобело Стар Бар
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Съкровища в Нотинг Хил - Портобело Стар Бар

Съкровища в Нотинг Хил - Портобело Стар Бар

Автор: Ралица Чорбаджийска

Надолу по улица Портобело в Лондон, подминавайки специфичните за Нотинг Хил магазинчета за книги, антики, сценично облекло и бижута, стигаме до номер 171 където се намира „Портобело Стар Бар”, или най-старото място за дестилиране на джин в Лондон! Моите родители дойдоха на гости за един дълъг уикенд и се занесохме по тяхна молба да видим тази културна забележителност (или просто да опитаме автентичните коктейли с джин). 19 часа в петък е. На влизане ни посреща дружелюбен брадат сервитьор, който ни казва, че единствените свободни места в момента са на бара. Няма проблем!

Тълпата вътре е разнообразна. Възрастта е някъде между 20 и 50, в този бар са добре дошли всички. Повечето мъже са облечени в костюми, но никой не изглежда твърде сериозен в техните релаксиращи пози върху удобните дивани или столове. Притъмнената светлина, свещите и алтернативната музика допринасят за приятната атмосфера в бара. Според разказ от бармана, основателите дестилирали джина на втория етаж на помещението, но когато станало твърде тясно се преместили в „Бар Хотела” по-надолу по улицата.

Когато се настаниш в „Портобело Стар” приветствията от персонала започват с малка чашка вода, която те опитно освежават, докато не гледаш! И така става време да се обърнеш към менюто. водната чашка с менюто Portobello_05 Памфлета с менюто включва също историята на мястото, емблематичните коктейли, както и нови попълнение. Ако трябваше да препиша съставките на коктейлите, които пихме, щеше да се наложи да си оставя ръката в бара. За щастие и удобство можеш да вземеш менюто със себе си и да разпространиш славата на бара! Баща ми си избира „Портобело Роуд Джин” със нектар „Сойер”. Portobello_04 синият коктейл     – Харесвате нектар Сойер? – изпитателен въпрос от бармана. Причината се оказа, че не всеки си пада от комбинацията на синьо Кюрасао, джин и разни други тайни съставки. Ние опитахме и беше страхотно! Аз си избрах „Брамбъл”, който беше напълно невероятен! Комбинацията от оригинален джин със свеж боровинков ликьор беше прекрасен избор.

Не съм сигурна дали трябваше да хапвам ментата и къпината от декорацията, но го направих и не съжалявам. розовият коктейл      Майка ми се оказа най-големият експериментатор от всички ни със своя избор на „Флаш Ъф Лайтнинг”, чиито съставки включват люта чушка! Portobello_03Сервираха й екзотичния коктейл в стилна висока чаша със столче пълна с огнената течност (на вид и вкус)!   червеният коктейл        Ако не беше заради чуждия език, който говорим, или времето, което ни отне да си изберем напитка, то, след като си направихме няколко задължителни селфита, се издадохме, че сме туристи. снимка на нас тримата :)     – Откъде сте? Тогава с бармана се заговорихме за България, Лондон, Портобело Стар и реших, че е време да попитам за някоя клюка: – Ами тук идват ли тайно някакви забележителности? :) Отговорът е „модели”.

Ние нямахме късмет, но по думите на персонала в този Рай на джина идват хора от ранга на Кейт Мос! И както си говорим аз виждам друг барман да говори по служебния телефон на бара, който прилича на домашен. Може и да е безсмислен детайл, но ме накара да се усмихна заради комфорта и непретенциозността на мястото и хората в него.

Междувременно на другия край на бара няколко души от персонала се занимават с някаква алхимия!

Portobello_02Те подготвят „отвара”, като слагат захар или брашно в голям метален контейнер, после разбъркват и добавят още неизвестни. От усмивките на лицата им обаче си личи, че си обичат работата и това, че тя им позволява подобни щуротии! Коктейлите са произведения на тяхното изкуство! Искаме си сметката и точно преди да тръгнем ни подават по една малка чашка на всеки.

Като комплимент от заведението всички в бара получават шот „Йегермайстер”, който допълва изживяването! Единственото нещо, за което трябва да се оглеждате са стълбите към тоалетните – внимавайте, защото след много коктейли и шотове, може и да ви е трудничко да се доберете!   *Снимков материал – Владимир Чорбаджийски

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати