Интериор по „диктаторски”...
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

. Най-добра цена!

Интериор по „диктаторски”...

Интериор по „диктаторски”...

Какво е диктатор? От латински „dictator” (dicto — диктувам, нареждам), означава извънредна длъжност, притежаваща пълната власт в държавата. В световната история има много фигури, обърнали хода на събититя и нормалния живот на масите с главата надолу. Безспорен факт е, че хората, които познаваме като диктатори, са изключително силни личности, притежаващи гигантска индивидуалност. Поради това са наричани от мнозина луди, но същите луди никога нямаше да предугадят желанията и действията на тълпата, да намерят най-точните думи, печелейки на своя страна хората, ако бяха обикновени и конвенционални. Точно тази им „екстравагантност” е повод за темата на днешния пост е свързана с интериорните решения в домовете, палатите, замъците и пещерите :) на диктаторите...

1. На първо място в нашата класация е злодей номер 1 за едни, за други гений Адолф Хитлер

hitler-babyhitler-interior

Безоусловно Фюрерът е харесвал тежките мебели, имал е доста стегнат, по военному „дисциплиниран” вкус (не случайно Вагнер е любимият му композитор). Тук (на снимката): бюрото и стола, на които подписва злопулчното Мюнхенско споразумение. В групата на тези мебели влизат етажерка, маса и столове, произведени от бившия баварски производител на мебели, M Ballin.

BPK 21.722

Работния кабинет на Хитлер, в който е прекроявана световната карта.

hitler-sofa

Прецизно изработения диван от германски майстори, е разглеждан от руски войници след самоубйството на Хитлер. 2. На второ място е Бенито Мусолини.

bkanor-baby-benitokanor-benito

В стар италиански провинциален тип, мебелите са пропити от фашистките идеи на Дучето.

benito-house-bedkanor-benito-musolini-furniture

  В антрето са аранжирани златни портрети на родителите на Мусолини.

kanor-benito-musolini

Лятната градина за прокламации . 3. Йосиф Сталин

baby-stalinstalin

Може да се нарече „поетическо правосъдие”, хвърлен в затвора именно от Сталин, сега Валери Мизадей се грижи за „диктаторските” мебели на Сталин.

house-bad-table-sofa-stalinbad-stalin

„Диалектическият материализъм” – в пълен унисон с разлагащотото се капиталистическо мислене, разхитителен разкош, а бе „човек за човека е вълк...”

Stalin's_Office_Furniture

Кабинетът на Сталин с уникален паркет „династия Романови”. 3. Наполеон Бонапарт

napoloen-picturenapoleon-baby

  Стилът на тежките и масивни мебели на Наполеон са белязали цяла епоха в човешката история. Този стил е плод на личния вкус на императора, който той налага по време на своето властване. Стилът изразява абсолютизма на монарха. Тук се преплитат елементи от гръцката, романската и египетската античност. Някои елементи на мебелировката са в кубични, симетрични и масивни форми. За ежедневието си императорът предпочита семплите и функционални мебели. За изработката на столовете се използва бук. Макар че и махагонът остава на мода, все по-често се заменя от по-екзотични дървета (орех, ясен). Един от любимите столове на императора.

napolens-table

Тежката маса за „тактическите” надигравания с враговете.

napoleon-armchair

Стилът изразява абсолютизмът на монарха и неговото обожествяване. 4. Николае Чеушеско

chauchesko-kanorbaby-kanor-dictator

Палатът на Чаушеско в Северната ни съседка е една от най-монументални и известни сгради в не само в Румъния, но и в Източна Европа.

castele-kanor

В началото сградата е наричана Дом на републиката и е отражение на мегаломанското мислене на румънския диктатор Николае Чаушеску. Направена е по проект на румънски архитекти (участие са взели около 700 души), а при строителството са използвани изключително румънски материали – дърво, мрамор, дялани камъни и др. Строежът е погълнал неимоверно количество пари (по съвсем приблизителни оценки 3,3 милиарда долара), които са буквално изгладувани от обикновените румънци. В строежа са участвали над 20 000 работници.

interior-outside-shaushesko

Интересен е начинът на построяване на стъпалата в централната зала на „Двореца на Чаушеску”. Те са били специално изляти, съгласно разкрача на Николае Чаушеску, за да не се налага, когато той слиза по стълбите да си гледа в краката.

interior-doorinterior-kanor-chaushesko
kanor-interior-castle

5. Аугусто Пиночет

kanor-baby-pinochetkanor-pinochet

Известен с хунтата и премахване на „другомислещи” диктаторът е имал футуристична предства за кабинет по военните въпроси. Малко в стил „Стар Трек” от 80 години, като освен вградени пепелници, в подлакътниците на канапетата има копчета за координиране на ракетния поток.

interior-pinochethouse-pinochet

Време е да погледнем и на Изток по пътя на коприната и несметните богатства на Ориента. 6. Мао Дзе Дун

mao-babymao

Човекът, провеждал няколко шумни кампании, най-голяма от които се явява "Културната революция", при която загиват около 70 милиона човека. От постната стаичка, в която създава маоизма, обзавеждането еволюира до невиждани висоти..

kanor-house-mao-bed-chairsaofa-chair-interior
interior-mao-house

 

Кой не слушал за безценните богатства на на Ориента, с несметни съкровища, замъци и невероятни гледки..... "Познават ме и конят, и нощта, пустинята и мечът, познават ме и копието, и листът, и перото..." Абу-ал-Тайеб ал Мутанабби 7. Безпорния номер едно в Ориента си остава диктаторът Садам Хюсейн.

saddam-babysaddam-hussein

Невероятни замъци , в близост до Вавилон, градини, мармор и безценни камъни, но вижте сами...

castle-sadamhusein-castle-interior-3
husein-furniture-sofas-castelesaddam-house-interior-furniture-sofa-table
husein-sofa-bed-table-castlehusein-interior-table-chair
table-sofa-modul-saddamsaddam-house-interior-furniture-sofa-uphostet-
husein-interiorhusein-inside-sofa-bathroom

Странна приумица на на Садам - от това кладенче, като пуснеш водата, дорде се наведеш да пиеш и тя вземе та свършва.....Не се научиха да пишат на кирилица тия племенни вождове :) Размахатът на помпозността и благополучието е силно застъпено в Ориенталския привкус на интериора на иракския диктатор. Достоен съперник е и 8.Муамар Кадафи

Baby Bombers 4house-interior
interior-kadafiinterior-sofa-table-parquet
interior-table-room-interior-table-sofa-
house-muammar-interior


Съжаляваме за лошото качество на снимките, но те са взети с риск за живота :)

muammar-furnitureroom-muammar

В типичен Ориенталски стил с много инкрустация, мрамори и тежки мебели е царството на Кадафи, но иначе известно е, че той си пада къмпингар :), предпочита да живее в палатка. Самодържецът, който се облича в рокли и носи смешни шапки, при последното си посещение в ООН получи специално разрешение да си разпъне юртата в парка пред ООН, обграден с личната си охрана от специално обучени жени-войни.

p-010379-00-18

И последния „Дворец” на 9. Осама Бин Ладен :) след неговото напускане.

osama-bin-laden-baby1911-binladen
interior-osama-bin-laden

 

И сега е момента да заходим в по-различна посока от диктаторите и да разгледаме предложенията на други две емблематични фигури в човешката история. Кой не чувал за 10. граф Дракула?

dracula-babyVlad

Потомък на стар благороднически род, Влад Дракула III е роден през 1431 г. в Сигишоара, Трансилвания. Скоро Влад Дракула става известен като ‘Цепеш’ – ‘набиващият на кол’ – прозвището му е дадено от турски летописци. Домът на Дракула, известен като Замъкът Бран, и се намира близо до Брашов. Всеки, който е очаквал вътре да има побити на кол хора, кости и уреди за мъчения ше остане удивен от интериора на графа. В стар средновековен стил, домът изглежда доста добре за времето си.

dracula-interiorcastle-bran-darc ula-bran
bran-castle-interior-kanor

11. Уинстън Чърчил

baby-churchil-kanorWinston_Churchill-kanor-interior

  Незбравимият политик, историк и писател, носител на Нобелова награда за литература (1953). Той е министър в няколко британски правителства, както и министър-председател на Великобритания по време на Втората световна война. Известен със страстта си към пурите и към нещо друго... Неговото канапе..

Преди

churchill

След

churchill-sofa

И накрая, свободата не е стока, модерното не подвластно на лидери, течения, парти, коалиции и тем подобни, а е част от историята на човечеството.

Мебели, паркети и врати КАНОР

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

✓ Най-добрa цена за Интериор по „диктаторски”... в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати