„Грозната Бети” или грозните мебелите !!!
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

. Най-добра цена!

„Грозната Бети” или грозните мебелите !!!

„Грозната Бети” или грозните мебелите !!!

Не съществува общоприета и еднозначна дефиниция за дизайн. Интериорният дизайн, както споменахме в предишната статия, е синтез от практически и художествени идеи, които целят да подобрят условията за обитаване на човека в сградите в цялостно завършена естетическа форма. От своя страна, мебелите са обобщаващо понятие на предметите от обзавеждането на едно жилище, предназначени да улеснят ежедневната човешка дейност като хранене, седене, спане, почивка, съхраняване на книги, инструменти, дрехи и кухненски прибори, въпреки че реализацията на това условие, често е под въпрос. Мебели са столове, маси, легла, гардероби, дивани.

Понякога дизайнери, инженери и всякакви „новатори” преекспонират практическото предназначение на мебелировката и създават смешни, грозни, майтапчийски продукти за интериора. Точно такава ще бъде темата на днешния пост, показваща мислените-недомислени, баш-майсторски, грозните и не дотам иновативни идеи за мебели.

Относно меката мебел и диваните е писано много и много. Някои хора харесват по-меките форми, други – по-изчистените и твърди, трети – козуначените и не на последно място има такива, харесващи канапета тип „Фред Флинстоун”. Наистина не съществува унифициран вкус за дивани, но следващите решения ще отчаят доста трезвомислещи и техният избор... 1. Първото ни предложение е на баш-майстор и опитен бояджия от Световрачане. Вдъхновен от красотата тухлите четворки и техните гладки форми в стените на тамошната птицекланица, той създаде това канапе.

kanor-brick-furniture

В боядисването също се справяше добре.

kanor-ugly-furniture-sofa

 

2. Проблемът с технологичната фира и брак при производството е винаги трудно решим. Млад и предприемчив вулканизатор от Кокаляне реши проблема с купчините износени гуми. Именно от фирата създаде това канапе:

kanor-fotiol-ot-gumi

 

3. Фермерският фоклор изобилства от смешни истории и вицове. Следващата идея е вдъхновена от здравата връзка между селският стопанин и неговата нива, агро-културите му и добитъка. Мич от Кънектикът така и не можа да прежали своята овчица Доли и в резултат възпя любовта си :) посредством неповторим фотьойл.

kanor-ovce

Сеното от американски райграс, от което похапваше Долито и в което се гушкаха със своя стопанин :), се превърна в интересно предложение.

kanor-sofa

Та чак идеята еволюира до брачно ложе:

kanor-seno

След трагичната кончина на своята вакла овчица, която беше прегазена от мустанг, но не Форд, Мич започна да прави мебели. Той стана известен с зоо-мотивите си в диваните.

kanor-cow-sofakanortiger-sofa
kanor-pantera-sofa

4. С такава „голяма” любов към животните може да се похвали и големият ловец от Австралия и дизайнер, наречен Денди. Обекти на дизайна му са трофеи на собственоръчно отстреляните от него животни. Той специализира в малките и компактни животни, оппп... грешка - мебели и аксесоари:).

kanor-grozna-lampakanor-kosmat-divan
kanor-chairkanor-sofa-ugly

Разфасованият торс на отстреляно кенгуру бързо намери своето предназначение, превърна се в изискан фотьойл.

kanor-meatchair

А кожата на Таз-мани-мани-ански дявол се въплати в елегантен стол от шперплат, като розовото леко загатва за запазения дух на невръстно дете у автора.

kanor-ugly-chair

По време на броденето по безкрайните ловни полета, хубавата съпруга на Денди оставаше за дълго сама. За да се справи със самотата, тя често помагаше в дизайна, като му слагаше „рога” :).

kanor-elenski-fotiol

За да увековечи бойният си другар, неговото магаре, роднина на Хитър Петровото, с което „лудo” яздеше из степта и прериите, Денди заложи и на модулна композиция.

kanor-ugly-furniture

След дълото препускане и тежка дизайнерска работа, Денди създаде, така наречения в Америка „Лейзи бой” или фотьойл за релакс.

kanor-relax

5. Оставаме още малко на природна тематика в дизайна, идващa от студена Камачатка. Мебелите на мускулестият дървосекач Руслан Иванович, станаха известни със „меки” форми и „елегантни” извивки. В следващите творби водещо за интериора е пресъздаване на „финното” в дървесината :).

kanor-wood-sofakanor-sofa-wood
kanor-wood-coffe-tablekanor-peika

 

Руслан открил, че необработеното дърво внася „стил” и „чар” във всяко едно помещение.

kanor-tablekanor-wood-table

 

6. Достоен съперник на руския дизайнер е Хорхе - новатор от мексикански произход. Най-известната му творба е канапе-ранчо, подарък за красивата му съпруга Есмералда.

kanor-rancho-2kanor-rancho-divan

Флората на мексиканският полуостров заема сериозно място в дизайнерските му решения.

kanor-cactuskanor-gyba
kanor-kaktus


  

7. Народът е казал: „Сиромах човек, жив дявол”. Особено „находчиви” в своите предложения са бедни дизайнери от Харлем, които работят успешно с колегите си във Факултето. В стил „Клошар-бутие” или бутиков диван „Клошарие” са по-долните предложения.

kanor-bokluk-mrusenkanor-ugly

Невероятно решение за справяне с боклуците или иновация в рециклирането.

kanor-bokluchava-garniturakanor-garbage-chair
kanor-chair-garbage

8. Класическите мебели също не са подминати от „щури” идеи и „грознички” решения.

kanor-frunni-sofa

Клиенти за диван „стоножка” едва ли ще се намерят, но за всеки влак си има пътници!

kanor-stonojka-chair

Креслото за сърдите близнаци от завещанието на техния вуйчо. Те били толкова недоволни от подялбата, че не можели да се гледат в очите.

kanor-ugly-sofa

Фотьойл с визията на обувките на Жан Валжан.

kanor-smeshni-boti

Липсата на вкус може да се забележи и при известните. Следващото предложение идва от американският певец Джеймс Браун. Любимият диван на изпълнителя прилича повече на дъвка, от колкото на удобна мека мебел.

kanor-izpulnitel


9. Продължаваме с диваните от тип дъвка „Идеал”. Може би има нещо дизайнерско в тях, но трябва да се търси дълго.

kanor-duvkakanor-ugly-furniture-chair

10. Грознички идеи изобилстват и в спалнята, трапезарията и хола.

kanor-grozni-nosthni=skafcheta

Кривите модули са интересни, но как да сложим нещо в тях.

kanor-ugly-furniture-chefboardkanor-Chairs


11. Почитател на филмите за граф Дракула, толкова се впечатли от неговия интериор, че създаде „гробищен” дизайн за своите клиенти. Със сигурност е прекалена визията им, но пожелавам успех на иновацията, дай боже, клиентите да са живи при приемане на поръчката :).

kanor-red-couchkanor-grave-sofa
grave-kanor

Предложените му за кухня е доста „разчупено” с много шкафове с различна големина за всекакви тела, грешка, исках да кажа - посуда :).

kanor-darcula-kitchenkanor-dracula-kitchen-4
kanor-dracula-kitchen-2

Следва продължение...

Мебели, паркети и врати КАНОР

Забележка: /Авторът не е ставал свидетел или правил нещата, описани в Фермерския фоклор :)/

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

✓ Най-добрa цена за „Грозната Бети” или грозните мебелите !!! в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати