Интериорните стълби
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Интериорните стълби

Интериорните стълби

интериорна стълба Вътрешната стълба с Канор

Те са свързващия елемент между етажите. Затова необходими условия са да е функционална, елегантна и безопасна. Което ще рече професионално да са съобразени височина на стъпалото, широчина, ниво на парапета и др. Ако имате възможност при проектирането на жилището да съобразите този елемент може да бъде намерено най-вярното пространствено решение. При готовото, обаче има вероятност ъглите да не са правилни или отворите да не са съобразени с вида на стълбата, която искате и това да доведе до неприятни усложнения.

Изборът на вид стълба се обуславя от възможностите на помещението - докато за правата стълба е необходим повече простор, витите могат да се проектират и в по-ограничено място, а разгънатите са подходящи за по-големи пространства в обществени сгради. Друг избор при интериорните стълби е дали да бъдат уплътнени със затворена конструкция или всяко индивидуално стъпало да я носи.

Размерите за всяка ситуация са индивидуални. Най-общо, според специалистите от Канор, нещата стоят по следния начин: За класическа стълба е необходимо хоризонталлният път да не е по-малко от 3.50 м. При по-тесни разстояния се прави полувита или вита стълба. Изискването за височина на стъпалото в стандартна вътрешна стълба е не по-голяма от 19 см, но при икономичните варианти се допуска и 22 см. Ширината на стъпалата варира, но минимално може да бъде 75-100 см.

Един полезен съвет – ако между стъпалата има отворено пространство, не разполагайте под тях маса или мека мебел, защото вероятността да изпуснете нещо и то падне отгоре е голяма, а също и домашният прах попада директно.

Материалите, които се използват са различни. Стълбищната конструкция може да бъде стоманобетонна, метална или дървена, а има и различни комбинации - метал и дърво, метал и стъкло. Едни от най- разпространените стълби са тези от стоманобетон, които впоследствие се облицоват.

Най-често използваният материал за облицовка е дървеният. Важно е да се знае, че той трябва да е от твърда дървесина като бук, дъб или екзотични африкански видове, които след специална обработка правят стълбата на практика вечна. И в този ред на мисли можете да използвате всички модели естествен трислоен паркет от богатата гама на Канор. Така в интериора Ви няма да има драстичен контраст, а удоволствие от перфектно издържан дизайн. Сега е момента да Ви кажем за уникалната промоция, която би Ви дала възможности да:

ИМАТЕ естествен трислоен паркет.

КАЧЕСТВЕН монтаж и контрол, включващ всички елементи (монтаж на паркет, монтаж на первази, монтаж на лайсни, първоначално полиране и импрегниране на подовата настилка) осигуряващ надеждна гаранция за паркета Ви.

ЕКИП от професионалисти с индивидуална грижа към всеки клиент.

ВСИЧКО ТОВА НА ЦЕНА от 45 лв. за кв. м!!!

Друга възможност за облицоване са керамичните плочи, но те в никакъв случай не трябва да са гладки, защото носят голям риск от подхлъзване. Съобразно интериора и индивидуалния вкус може да се използват комбинации от дърво, метал, стъкло или синтетичен камък.

Парапетите са много важен елемент, неделим от общата конфигурация на стълбите. Съвременните производители на парапети използват различни материали и комбинации между тях за изработването им: дърво, черен метал, месинг, инокс и стъкло. Безопасността им е свързана с добрата конструкция, височината, която не трябва да е под 90 см и вложените качествени материали. Стъклото е модерно, но то непременно трябва да е усилено, за да носи натоварването. Кованото желязо е добре да няма остри елементи, защото могат да бъдат опасни. Бъдете особено внимателни, когато в къщата има деца. В специализираните детски магазини се продават специални решетки за стълбата, които я обезопасяват, но може да поръчате допълнително преградна вратичка /когато интериорната стълба е авторска/, защото пътят надолу може да доведе до сериозни травми.

И както вече знаете, полезната и вярна информация търсете на kanor.bg.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати