Добрият, лошият и злият...клиент
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Добрият, лошият и злият...клиент

Добрият, лошият и злият...клиент

Не искам да ангажирам с мнението си, но също така искам и да го споделя. От години работя с различни хора, така че наблюденията и впечатленията са от личен характер. И така да не многословнича излишно...

dobar klientДобрият клиент. Той е наясно с нещата, които иска. Проверил е предварително офертите, запознал се е с материята, може да дойде направо и с картинка. Изслушва внимателно предложенията и препоръките на специалиста, към когото се е обърнал. Не бърза особено много с поръчката, гледа си проекта и е склонен да го обсъди. Ако нещо е пропуснато или закъснява, се отнася с разбиране и приема нещата философски. Цени работата на хората около него, както и тяхното време. И не на последно място – добрият клиент си плаща навреме за свършеното и полученото, доволен е от поръчката си и живее щастливо в комфорт и разбирателство със себе си и околните.

loshiat klientЛошият. О, той обикновено е едно навъсено мрънкало, което въобще си е недоволно от живота. Не знае какво харесва и най-често днес харесва едно, а утре вече се е събудил с нова идея. Семейното разминаване на мнение тотално влошава нещата и срещата с него не се очаква с нетърпение. Обикновено той пише с грешки, но е роден с образование, най-малко висше техническо, компетентен е по всякакви въпроси, знае колко може да струва всичко и е готов да спори за всяка (на всяка) цена. Това всъщност не е чак толкова лошо, лошото е, че когато му се даде задължителната отстъпка, той смята, че е платил колкото да му се направят поне две Китайски стени. Проект обикновено не е необходим, но ако склони да му бъде направен такъв, то той се гледа до безкрайност, а резултатът задължително е неудовлетворяващ. Това води до идеята, че времето, усилията и труда на другите са всъщност по подразбиране безплатни, продуктите - негодни и в крайна сметка взаимно съжаляваме, че сме се срещнали.

zli horaЗлият. Не е задължително да се разпознае на пръв поглед. Дори в процеса на работа може да прикрива истинската си същност. Тази квалификация може да си дойде и на финала. Обикновено не успява да запази самообладание, повишава тон, заплашва със съд. Почти винаги избира „китайско“ производство, но не какво да е, а онова, което е на първо място по селекция „най-евтино“, след което заявява, че очаква „немско“ качество. Обикновено започва с думите „а бе, българска му работа…“ и задължително отказва да е чул за обяснения, свързани с технологични изисквания, да е видял мостри или да е разбрал разликата между скъпото и евтиното. Задължително някой друг е виновен за неговото неразбиране или незнание. Иска да му се разглоби всичко и го връща. Съответно иска всичко да се подмени (в добрия случай), като претенциите далеч надминават онова, за което той е платил, а в по-тежките варианти и неустойка, като в никакъв случай не допуска сделката да се развали. Думата „компромис“ не съществува в речника му. Това приключва като развод, но не по взаимно съгласие.

Това е моето мнение накратко, но приемам предложения и допълнения към този текст. Всъщност отварям дискусията и в по-широк кръг от хора, които имат впечатление по темата. Заповядайте, и аз, и Канор ще споделим мисли.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати