Когато искаме да сме различни
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Когато искаме да сме различни

Когато искаме да сме различни

Ефектно състаряване на мебели Ефектно състаряване на мебели

Освен традиционната обработка в мебелопроизводството съществуват техники, които да направят мебелите ви старинни, призведение на изкуството или просто уникални.

Съществуват ефекти, с които се постига луксозен и претенциозен вид. Най-често използваните обработки са чрез третиране на дървесни повърхности - изсветляване, патиниране, усукване, състаряване, избелване на пори, както и техники пренесени от художествената керамика от типа „кракле”, постигнати чрез съчетаване на специални бои и байцове. До скоро се използваха предимно в класическия дизайн, но модата си е мода и не прощава и на съвременния стил мебели. За любителите могат да бъдат съчетани металния обков с елементи в сребърно или златно покритие. А върха на гъзарията е комбинацията на състарена с гланцова повърхност.

Ще се опитам да кажа горе-долу какво представляват, без претенции, че много ги разбирам.

Чрез „изсветляването” се променя цвета на дървесината или се получава по-равномерен тон. Освен че могат да

Кухня с ефект за състаряване Кухня с ефект за състаряване

се отстранят нежеланите петна, могат и да се подчертаят някои елементи, но всичко зависи от крайната ни цел.

Патинирането е ефект, с който се постига старинен вид на мебелите. Третирайки повърхността многократно се получава равномерно преливане от светли части в по тъмни, което придава благороден, антикварен вид на мебелите.За по-автентичен вид новите мебели могат да се състарят чрез механични и топлинни обработки.

Декориращата техника усукване дава възможност за художествено разнообразие на ефекти. Тази техника се използва от векове за облагородяване на мебели, ламперии и стени и е характерен за италианската мебелна фабрика Тури. На сайта им може да се видят доста интересни неща, които, както вече сме казвали, си носят и цената.

При избелените пори акцент става естествения релеф на жилите при дървото. Този ефект може да се постигне също и с нанасяне на златен или сребърен препарат.

Напукан емайл Напукан емайл

Техниката „кракле” има ефект на напукан порцеланов съд. Използва се за крака на маси, столове, както и за обемисти струговани дървесни елементи.

Ако се чудите дали тези ефекти могат да се използват във всички помещения, то отговорът е „Да!”. Накрая на всички процеси мебелите се запечатват с лак, който не позволява влиянието на влага и топлина да променя формата им, даже и при употреба на масив. Ефектите могат да се използват свободно навсякъде, включително и за баня.

Сега идва най-хубавото – цената. Първото нещо, което я прави доста висока е (най-малко 50% отгоре), че минава през ръчна художествена обработка. Второ е проектирана от дизайнер индивидуално за Вас. Запознати казват, че чувството да притежаваш такава мебел било като това да имаш картина на велик майстор. И трето – плащате за уникалност.

Ефект за състаряване

Ами...когато искате да сте различни.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати