Стъклените тухли – светлината влиза в дома Ви
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Стъклените тухли – светлината влиза в дома Ви

Стъклените тухли – светлината влиза в дома Ви

Стъклените тухли все повече навлизат в съвременния дизайн. Приложенията им са многобройни, а ефектът неповторим.

стъклени тухли - стенаКакво представляват?

Херметически затворени пресовани стъклени повърхности, чиято стандартна форма действително наподобява тухла, но отвътре е куха. Използва се както за интериорни решения, така и за фасади или подови настилки. Има стъклени тухли със съвсем нестандартни размери и форми – четвърт окръжност, кръгли, конусовидни, заоблени в края и др. Това улеснява изграждането на стени в пространства с неправилни форми.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL

Приложението им е не само в интериора. В обществените сгради, поради високата си светлопропускливост, се използват все повече за настилки между етажите. С тях се постигат ефектни декори в заведения, бар плотове, светещи стъклени колони. Има и половинки стъклени тухлички, които елегантно украсяват чела на стъпала, а в някои случаи се осветяват отзад. Най-впечатляващи са фасадите, изградени от стъклени блокове. Например, сградата на застрахователния концерн Maison Hermes в Токио, с дизайнер Ренцо Пиано.

Приложение на стъклени тухличкиКак се работи с тях?

В практиката съществуват два основни начина за изпълнение на стените от стъклени тухли – чрез зидане или чрез сглобяване посредством помощни конструкции. Най-широко застъпено е зидането. При него е добре да се използват специални пластмасови „кръстачки” с помощта, на които фугите стават равни и приятни за окото. Задължително е да се сложи в циментовия разтвор арматура (проследете майстора да не я спести). За да бъде стената равна, не се препоръчва да се изграждат повече от 4-5 блокчета по височина в рамките на един ден. Сглобяването е по-лесно - използват се дървени, алуминиеви или пластмосови модули, които имат и естетичен вид.

Стена от стъклени тухлиКакво предлага пазарът?

Най-евтините стъклени тухли са китайските, руските и чешките. Проблем може да бъде известен дисонанс в цветовете, но дизайнерите могат да го използват и като ефект. С много добро качество и разумна цена са немските стъклени тухли. Но когато става въпрос за уникални дизайнерски решения, то тогава италианските блокчета са за предпочитане. Естествено те са и най-скъпи и са дело на световно известни дизайнери.

Защо да ги изберем?

Стъклените тухли са устойчиви на значителни температурни промени, надеждни са при заметресения, имат добра топло- и звукоизолация, куршумонепробиваеми са, при пожар такава стена издържа повече, лесно се почистват и са голяма беда за крадците, които не могат да ги преодолеят.

стъклото в банятаСтъклените тухли не са просто строителен материал, а иновация, която вдъхновява дизайнери за смели решения в съвременната архитектура. Създават се фантазии от светлина, които оформят пространството и скъсяват дистанцията между природата и човека.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати