Да изберем паркет – бързо и успешно
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Да изберем паркет – бързо и успешно

Да изберем паркет – бързо и успешно

На всеки, който се заема с ремонти у дома или на обществена сграда, му се е случвало да се ядосва, когато стигне до пода и види пропуските при поставянето на паркет. Тогава се търсят спешни и ефективни решения за поправяне на стари грешки.

Събери мнения

Първото важно нещо е да се потърси мнението на специалистите по поставяне на паркет. Можете да ги откриете лесно в специализираните магазини или фирми, занимаващи се с всякакви услуги, свързани с подредбата и поддръжката на различните видове паркет.

Ако старият паркет наистина е в много лошо състояние, ще ви препоръчат да го подмените с нов. При частични повреди на паркетините може да подмените само тези, които са повредени напълно. Иначе за естествения паркет винаги се намират добри решения, защото той е по-дълготраен от ламинирания и с едно качествено циклене и последвало шлифоване и лакиране ще засвети като нов.

Най-честото ограничение при ремонтните дейности у дома са финансовите средства. Когато се стигне до избора на подова настилка, вниманието наистина трябва да бъде насочено не само към по-ниската цена на избрания паркет, но преди всичко върху неговото качество, за да не се налага съвсем скоро да викате отново майстори вкъщи.

Предложенията на съвременния пазар са изключително разнообразни и всеки потребител сам може да прецени с какви средства разполага и какъв вид паркет да си закупи. Днес основните колебания при този избор са свързани с въпроса, ламиниран или естествен паркет да се постави на пода. Специалистите ще ориентират клиента за предимствата и недостатъците и на двата вида.

Най-общо характеристиките на естествения паркет са неговата дълготрайност и устойчивост, красив естествен вид и лесна поддръжка. За ламинирания паркет плюсовете са, че има много богата гама от разцветки – около 150 – по-лесно се монтира и бързо се чисти. Ако клиентът има повече финансови средства и желае да внася по-често промени в интериора, би могъл да подменя през 7-8 години ламинирания паркет – такъв е най-общо срокът за издръжливост на тези паркетини. Има , разбира се, и по-качествен ламинат, покрит със силно устойчив повърхностен слой, който му дава дълготрайност от 15 години. Всичко зависи от желанието на потребителите.

Класическият естествен паркет все още си има своите големи предимства пред ламинирания и почитателите му не намаляват – напротив. С новите технологии за изработване и поддръжка на паркетини животът на естествения паркет се удължава. Буков, дъбов, трислоен или екзотичен, естественият паркет изглежда красив със своите естествени шарки.

Важно условие при монтажа на всякакъв вид паркет е основата на пода да бъде отлично обработена със специална замазка и грунд, за да не се получават досадни проскърцвания, изкривявания или пропуквания на паркетините. Ако е поставен естествен паркет, той трябва да се изцикли и да се шлайфа качествено, след което се лакира няколко пъти.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати