Интересни факти за мебелите
Гарантирано качество от Канор - мебели,паркети и врати

Интересни факти за мебелите

Интересни факти за мебелите

Съвременният човек едва ли може да си представи живота без мебели. На масата, ние се храним, седим на столове, в шкафовете държим дрехите си, спим на легло. А разнообразието от материали, от които са изработени мебелите, просто е поразително. Но все пак основна част от хората се стремят да купуват мебели от дърво, тъй като дървото е натурален и екологично чист материал. Затова никак не учудващо, че по света са събрани множество интересни факти за мебелите.

  1. В епохата на египетските фараони, мебели са имали само богати и знатни хора. Низшите слоеве на обществото можели само да си мечтаят за този разкош. И нищо чудно, та нали тогава мебелите са били изработвани от черно дърво, били са украсени със слонова кост, скъпоценни камъни и благородни метали.
  2. Ако двама души си купят два абсолютно еднакви кожени дивана, с времето те ще станат абсолютно различни. Това е свързано с факта, че кожата по някакъв начин се адаптира и се изменя от собственика.
  3. През пети век преди новата ера се е появило дървеното легло. Преди това леглата са били правени от камък.
  4. Преди шкафа да придобие такъв вид, какъвто познаваме днес, той преминава през няколко стадия на превъплъщение. Първоначално дрехите са били съхранявани в сандъци. После те започнали да увеличават размера си. После са започнали да ги разделят на по-малки сандъчета, защото са били по-лесно преносими от едно място на друго. А после се е появил и шкафа.
  5. До 17 век в Русия не са съществували легла. Хората са спели на пейки и печки.
  6. Ние отдавна вече сме свикнали с високите бар стойки и столове в кафетата и баровете. Те са създадени в Дивия запад по времето на каубоите. Високите бар стойки защитавали барманите и собствениците на заведения от куршумите, които често прелитали там.
  7. Днес съществува легло, което може да се носи във въздуха. Негов създател е архитекта Джанджаапом Руиджссенар от Холандия. Напълно възможно е , съвсем скоро и дървените беседки да започнат да се носят във въздуха из вилните зони. Тези мебели висят във въздуха заради много силните магнити, които могат да издържат на натоварване до 900 кг.
  8. Най-известния мафиот Ал Капоне, по документи, официално се е занимавал с продажба на мебели.

✓ Най-добрa цена на в София и Бургас, гарантирано качество и бърз монтаж - (02) 971 20 84

, продажба на , мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня, продажба, продажба на ламинат, трислоен паркет, блиндирана врата, входна врата, интериорни врати