Тенденции в обзавеждането 2016: Стилове за трапеза

С настъпилата вече 2016 е добре да отбележим кои стилове ще бъдат   актуални тази година при мебелите и по конкретно в тяхното обзавеждане.   Специфично за трапезариите е стилът винтидж, които се изобразява в   разнообразни стилистични интерпретации.

Индустриалният стил   също бележи своето завръщане, като може да се забележи как е съчетан   умело с еклектика и силния и решителен характер, които притежава.

Друго,   което може да се забележи е завръщането на екзотиката, вече тук   цветовата гама се разпростряла. Изцяло подновена палитра – типичното   съчетание между черно и бяло е все още актуално, като в допълнение може   да се добави и подхода към съчетаването на пречистени тонове.

Винтидж стил изобразен чрез по-решителни цветове

През изтеклата вече 2015 се виждаше завръщане на стила в обзавеждането при мебелите,

съчетан   със свежите и деликатни пастелни цветове. На този етап се забелязват   по- решителни цветове. Диапазонът на палитрата се разпростира от   масленото зелено до наелектризиращо синьо и от коралово до лимонено.

Всичко   за вашата нова кухня може да преоткриете само като разнообразите вашите   трапезарни маси, столове или изцяло мебелите във вашата кухня като я   направите по закачлива и екстравагантна. Нещо друго, което може да   допълните към мебелите за кухня е да добавите декоративни бродерии или   щампи, изобразяващи полъха от природата. 

Индустриална еклектика

Тенденцията   през 2015 г. наблюдавана при индустриалния стил тази година придобива   по-живителен ефект върху вашето интериорно обзавеждане. Така наречения   еклектичен стил може да се похвали с това, че се вдъхновява от ретро   дизайна, представен ни в обзавеждането. От него се излъчва едно изящно  и   чисто съчетание.

Характеристиките на стила са изразени чрез   умелото съчетаване на материали и цветове облети в сянката на миналото.   Забелязва се присъствието на малко по-груби и огромни елементи, които   разбира се са естетически издържани в интериора.

Интересно, което   може да се добави към този стил е, че е възможно да поставите във вашата   трапезария бетонови стени или дори и по-смело решение да оставите   тухлите „голи“, облечени само в червеникаво- черно мотиви. 

Модерна екзотика

Усеща   се завръщането на екзотичните мотиви, съчетани в тъканите и   позабравената до сега палитра. Съчетаването от черно-белия контраст ще   ни завладее тази година. Именно той ще визуализира етно стила, които ще   предизвика фурор чрез изтънчените тонове, които излъчва.

През   2015-та се наблюдаваше тенденция в завръщането на нюансите при тапетите   от 60-те и 80-те години, то тази година ще бъдем привлечени от ефекта на   зебрата, които може да го открием в декора на възглавниците, дори и в   трапезарните столове.

Скандинавско ретро

Стилът   ще се установи като един от тенденциите тази година. Интересен факт е,   че тук отново се прокрадва винтидж,, преобразявайки целия интериор.

Всичко   за вашата нова кухня е възможно да бъде съчетано в аранжирането на   мебелите, като тук нямада липсва и светлото дърво, изобразен чрез   деликатната аура на ружа, златото и среброто. По този начин ще придобием   един наистина грандиозен ефект.

Природни елементи

През тази година ще се наблюдава темата за екологията дори и в обзавеждането на дома.

Цветовата гама ще преобладава между загрубелия тон на земята и деликатните пастелни нюанси от цветята.

За   предпочитане ще бъдат вкарани  естествените влакна за да бъде придобит   един по стилен и екологичен ефект. Възможно е да внесем природата във   трапезарията като украсим интериора с някое стайно растение. За да има   по-голям ефект от внасянето на природата у дома е нужно малко повече от   едно цвете. Обуйте си удобните обувки и се гмурнете в атмосферата й.   Съберете интересни камъни, шишарки, причудливи дънери и нетрадиционни   пръчки. Внесете един по различен и екологичен вид във вашата трапезария.
 

 

 

 

 

 

 

Мебели - още интересни статии от Канор

.................................