Представяне на интериорните врати

На пазара може да намерите богат избор от дизайни на врати, начин им на изработка и материала, от които са направени. Интериорните врати може да бъдат направени от различни видове материал, като например PVC, MDF, HDF, ПДЧ, масивно дърво, разнообразие от фурнири, фазери, стъкло или съчетаване от изброените материали.
На най-ниска цена са изработените от фазер врати. Но с тях може да имате проблем, ако помещението, където се намира е с висока влажност. Ако желаете по-стабилна врата е добре да се спрете на тези от шперплат, защото те са направени от топола или бук. Най-скъпия избор за врата е тази от масивно дърво. Освен, че ще трябва доста да отделите повече от вашия бюджет за тях, ще трябва и да се въоръжите с помощници, защото са доста тежки. Вратите, направени от такъв материал в повечето случай са изградени от фризове. Тяхната подредба може да бъде вертикална или хоризонтална. По удачния избор е на врата, чиито фризове са наредени хоризонтално, поради причината, че вероятността да се изкривят е по-малка и разбира се, че по-лесно може да се подменят.
Приоритет на вратите изработени от масивно дърво, е че те придават повече комфорт и топлина във вашето жилище. Дървото може да бъде иглолистно, като за пример може да посочим бора(чам) и смърч или широколистно- кестен, бук, дъб. Имайте в предвид, че ако чама не е претърпял обработка с течение на времето той ще потъмнее. Смърчът допринася за усещане на повече топлота и уют във вашето жилище. Ако желаете да създадете илюзия за повече пространство, то лакираната букова врата ще го направи.  По този начин помещението „ ще се отвори“ повече.
В случай, че не сте отделили  достатъчно голям бюджет за врата от масивен бук, може да се спрете на врата от друг по-ниско бюджетен материал. Като пример бихме могли да посочим фурнированите врати. На пазара може да откриете изобилие от десени с имитации на кестен, бук, череша и други.
Друго решение, което може да ви предложим е да се обзаведете с шперплатени или фазерни врати и просто да ги боядисате в десен подходящ на вашия интериор.
 

Интериорни врати - още интересни статии от Канор

.................................