Пет препоръки при избор на трапезна маса

Купувайки трапезна маса трябва да се действате по-деликатно. Освен, че играе важна роля в обзавеждането на всекидневната, тя играе роля на сборно място, където се събирате с роднините или семейството.
 Запознайте се с нашите пет предложения.
Формата на масата – най-разпространени са кръглите и правоъгълните, но някой предпочитат и овалната, квадратна или асиметрична. Идеалната маса за вас ако разполагате с голяма стая е правоъгълната маса. Тя подхожда на перфектно на вашия модернистичен дизайн и придава чувство на стил и грация със своите прави линии. Ако вашата стая е по-малка за предпочитане е кръглата маса. Главната причина за това е факта, че овалната и форма  идеално събира повече от четирима човека и не заема много място. Подходяща е за ретро или скандинавския дизайн.
Материала на трапезната маса – Какъв материал желаете за използвате за вашата маса зависи от дизайна, с които сте си аранжирали жилището. Материалите биват стъкло, метал или дърво. Излъчваща комфортен стил е масивната маса от вървен материал, но тя не се вписва много добре в една модерна трапезария. Към този дизайн по скоро би се вписвала една стъклена маса, създаваща така нужния ни простор. Отлично решение за индустриалния стил е масата от метал, но за съжаление много хора я намират за непривлекателна.
Размерът на масата – Купувайки трапезна маса е хубаво да помислите и за вашето бъдеще. Ако сте се спрели на някаква малка маса, помислете дали ще ви е от полза, когато вашето се увеличи или ви дойдат гости. Разбира се и за това има решение стига да разполагате с достатъчно място и да си вземете разтегателна маса. Съвсем спокойно може да я събирате когато не ви е нужна и да я разтягате при извънредни ситуации.
Много хора се питат кое да купят първо – масата или столовете. Отговорът е и двете заедно. Макар, че любителите на еклектиката да са на друго мнение, все пак различието между масата и стола може да се превърне в катастрофален акцент.
Акцентът върху масата също е важен, за да може да я впишете в общата атмосфера на стаята. Ако желаете да придадете малко по-артистичен стил поставете голяма картина на някоя от стените, за по-задушевна обстановка може да сложите полилея над масата и за по-свеж и приятен дизайн може да поставите цветя върху масата.

 

Мебели - още интересни статии от Канор

.................................