Избор на най-добрия ламиниран паркет за дома

При закупуването на ново жилище се сблъскваме с необходимостта той да бъде освежен и ремонтиран така както желаем да бъде. Една от най-съществената част от жилището е именно пода, поради факта, че на повечето жилища той е издут, остарял и амортизиран.
 Избирайки ламиниран паркет за вашето жилище вие създавате чувство за уют и неповторим стил независимо от обкръжаващата обстановка. Ламинираният паркет (ламината) изобразява една по-образцова и безгрижна обстановка в дома, която разбира се много лесна за поддръжка. Сред основните предимства на ламината са невъзможността да се подуе от влага, разлята вода, няма нужда от пренареждане или да се надраска безвъзвратно.
Безспорно тези качества на паркета го правят за предпочитане пред естественото дърво, което би било едно доста скъпо решение. Фактът, че ламината е доста по евтин го прави по предпочитан избор за повечето хора.
Ламинираният паркет се състои от отделни плочи с различна дебелина. Главната причина какъв е подходящия за вас зависи от избора на материала.
Друго предимство, което се предлага от ламинирания паркет е избора на различна разцветка. Може да го намерим в почти всички нюанси – от най-светлата гама до най-тъмната съобразявайки се с предпочитанията на всеки.
Паркетът е защитен от слънчевите лъчи, както и от изкуствената светлина в помещението, благодарение на най-горния си слой. Благодарение на този слой паркета е предпазен от непредсказуеми промени в температурата. Това е един от най-големите му плюсове, понеже единственото, което трябва да правим е неговото почистване. Факт е, че почистването на паркет е един много лесен и безпроблемен начин, които не изисква специални и скъпо струващи препарати. Повечето от модерните жилища са оборудвани именно с ламиниран паркет, защото той се счита за доста нашумял и придава чувство за уют.

Подови настилки - още интересни статии от Канор

.................................