Грешки при обзавеждане на хол

Обзавеждането на новия дом може да се окаже голямо приключение изпълнено с много настроение. Разбира се стига да знаем как да го направим уютен и красив, а не просто да запълним стаята.
На пръв поглед в интериорните списания мебелите за хол изглеждат така, че всички пасват идеално на дизайна. Но това не означава, че всеки може да аранжира своя хол според изискванията.
Купуването на мебели за хол без точно взетите размери е една доста срещана грешка. За да може да направите дома си стилен и уютен не е нужно просто да отидете и да грабнете диван от списанието, което се разглеждали. Хубаво е когато започвате да аранжиране своите мебели за хол да си начертаете чертеж или просто да се възползвате от компютърните програми за моделиране.
Според интериорните дизайнери в обзавеждането на хола трябва да се акцентира върху три фокусни точки. Те могат да бъдат камината, снимката с кучето или цветето в ъгъла. Трябва да се отбележи, че по никакъв начин не трябва да се закриват, а да се набляга върху тях.
Поставянето на мебелите в хола под ъгъл ще създаде илюзията, че сте „отрязали“ стаята. Разбира се това, че има хора, които предпочитат да поставят мебелите си по диагонал, не означава, че е  най-правилния избор, освен ако не притежават огромно помещение.

Мебели - още интересни статии от Канор

.................................