Гарантирано качество от Канор - онлайн магазин за мебели,паркети и врати

безспорно качество на Мебели, Паркети и Врати

Мебели за спалня в стил „Шаби шик”

Мебели за спалня в стил „Шаби шик”

 „Шаби шик” (в превод от английски език – „износен шик“) е стил в интериорния дизайн, който се заражда в Англия през осемдесетте години. За някои хора този стил е достоен за възхищение. Това се дължи на естествения вид,  произлизащ от състарениядекор и успокоението, което носи. За други той е твърде нежен и доста непрактичен. Макар че мненията на хората се разминават, безспорен е фактът, че „шаби шик” обзавеждането е един от най-нашумелите стилове през последните две десетилетия. На този етап „шаби шик” е по-известен от всякога и се прилага при обзавеждането на спални.

Главният акцент на „шаби шик”е върху комфорта, който се внася в спалнята и атрактивната смесица от винтидж и античност. Този стил може да ви предложи много варианти за обзавеждане на спалнята и ще ви даде възможност да внесете своята индивидуалност в дизайна.

Античните и винтидж-детайли са от първостепенно значение за мебелировката ви в спалнята. Изключително подходящи са всички гардероби и спални със състарени повърхности. Те придават оригинален и автентичен вид на обзавеждането.

За декорирането на спалнята в стил „шаби шик” голяма роля имат оригиналните детайли и винтидж-огледалата. Макар че бялото е най- удачният и приложим цвят при обзавеждането на спалнята в „шаби шик”- стила, бихме могли да ви предложим и още варианти. Пастелните нюанси са великолепен избор при интериорния дизайн в този стил. Те идеално подхождат на „шаби шик”и, що се отнася до обзавеждането на спални, предлагат решение, с което не бихте сбъркали.

Много лесно можете да добавите и нотка бохемския стил, като аранжирате спалнята с декоративни възглавнички в розово или тъмнозелено. Те се открояват идеално на фона на светлите винтидж-нюанси и придават бохемска очарователност на интериора.

Без значение от стила, най-важната мебел в спалнята е леглото. Най-подходящи модели спални при „шаби шик”-стила са тези с рамка от ковано желязо или с дървена табла. Именно този тип легла спомагат за постигането на уютната и комфортна обстановка във вашата спалня.

Tags: мебели, мебели за хол, мебели за кухня, мебели за трапезария, шкафчета, модули за кухня, мебели за антре, мебелировка, маси, маса, обзавеждане за кухня

......................................