Съкровища в Нотинг Хил – Портобело Стар Бар

пн, Апр. 3, 2017

Коментарите са изключени за Съкровища в Нотинг Хил – Портобело Стар Бар

Автор: Ралица Чорбаджийска

Надолу по улица Портобело в Лондон, подминавайки специфичните за Нотинг Хил магазинчета за книги, антики, сценично облекло и бижута, стигаме до номер 171 където се намира „Портобело Стар Бар”, или най-старото място за дестилиране на джин в Лондон!

Моите родители дойдоха на гости за един дълъг уикенд и се занесохме по тяхна молба да видим тази културна забележителност (или просто да опитаме автентичните коктейли с джин).

19 часа в петък е. На влизане ни посреща дружелюбен брадат сервитьор, който ни казва, че единствените свободни места в момента са на бара. Няма проблем!

Тълпата вътре е разнообразна. Възрастта е някъде между 20 и 50, в този бар са добре дошли всички. Повечето мъже са облечени в костюми, но никой не изглежда твърде сериозен в техните релаксиращи пози върху удобните дивани или столове.

Притъмнената светлина, свещите и алтернативната музика допринасят за приятната атмосфера в бара. Според разказ от бармана, основателите дестилирали джина на втория етаж на помещението, но когато станало твърде тясно се преместили в „Бар Хотела” по-надолу по улицата.

Когато се настаниш в „Портобело Стар” приветствията от персонала започват с малка чашка вода, която те опитно освежават, докато не гледаш! И така става време да се обърнеш към менюто.

водната чашка с менюто  Portobello_05

Памфлета с менюто включва също историята на мястото, емблематичните коктейли, както и нови попълнение. Ако трябваше да препиша съставките на коктейлите, които пихме, щеше да се наложи да си оставя ръката в бара. За щастие и удобство можеш да вземеш менюто със себе си и да разпространиш славата на бара!

Баща ми си избира „Портобело Роуд Джин” със нектар „Сойер”.

Portobello_04  синият коктейл

 

 

– Харесвате нектар Сойер? – изпитателен въпрос от бармана.

Причината се оказа, че не всеки си пада от комбинацията на синьо Кюрасао, джин и разни други тайни съставки. Ние опитахме и беше страхотно!

Аз си избрах „Брамбъл”, който беше напълно невероятен! Комбинацията от оригинален джин със свеж боровинков ликьор беше прекрасен избор. Не съм сигурна дали трябваше да хапвам ментата и къпината от декорацията, но го направих и не съжалявам.

розовият коктейл  Portobello_01

 

 

Майка ми се оказа най-големият експериментатор от всички ни със своя избор на „Флаш Ъф Лайтнинг”, чиито съставки включват люта чушка! Сервираха й екзотичния коктейл в стилна висока чаша със столче пълна с огнената течност (на вид и вкус)!

 

червеният коктейл Portobello_03

 

 

 

Ако не беше заради чуждия език, който говорим, или времето, което ни отне да си изберем напитка, то, след като си направихме няколко задължителни селфита, се издадохме, че сме туристи.

снимка на нас тримата :)Portobello_02

 

 

– Откъде сте?

Тогава с бармана се заговорихме за България, Лондон, Портобело Стар и реших, че е време да попитам за някоя клюка:

– Ами тук идват ли тайно някакви забележителности? :)

Отговорът е „модели”. Ние нямахме късмет, но по думите на персонала в този Рай на джина идват хора от ранга на Кейт Мос!

И както си говорим аз виждам друг барман да говори по служебния телефон на бара, който прилича на домашен. Може и да е безсмислен детайл, но ме накара да се усмихна заради комфорта и непретенциозността на мястото и хората в него.

Междувременно на другия край на бара няколко души от персонала се занимават с някаква алхимия! Те подготвят „отвара”, като слагат захар или брашно в голям метален контейнер, после разбъркват и добавят още неизвестни. От усмивките на лицата им обаче си личи, че си обичат работата и това, че тя им позволява подобни щуротии! Коктейлите са произведения на тяхното изкуство!

Искаме си сметката и точно преди да тръгнем ни подават по една малка чашка на всеки.

Като комплимент от заведението всички в бара получават шот „Йегермайстер”, който допълва изживяването!

Единственото нещо, за което трябва да се оглеждате са стълбите към тоалетните – внимавайте, защото след много коктейли и шотове, може и да ви е трудничко да се доберете!

 

*Снимков материал – Владимир Чорбаджийски

Прочети повече...

Четири варианта за разделение на пространството при малка площ на спалнята

вт, Февр. 28, 2017

Коментарите са изключени за Четири варианта за разделение на пространството при малка площ на спалнята

Жилищните сгради от отворен тип придобиват все по-голямо разпространение на този етап, но все пак идва момент, в който възниква нуждата от преграждане на пространството и  разпределението му на обособени зони. Съществуват много варианти, които ще ви позволят да преградите спалнята на отделни помещения, така че да постигнете динамика, без да правите никакви компромиси относно красивата визия на  спалнята.

На вашето внимание предоставяме четири идеи за разделяне на пространството в спалнята:

Привлечени от класическия интериор

Един класически пример за преграждане на пространството е параванът. Въпреки че той не е най-удачният избор за модерните спални, бихте могли да почерпите много разнообразни идеи. Друг вариант за преграждане на пространството е използването на разделители от перфорирано дърво. Най-практичния избор за разделяне на пространството е поставянето на дървени плъзгащи врати. Те биха могли да внесат усещане за топлота и комфорт в спалнята и в същото време да отделят спалнята от хола.

Използването на гардероби

В случай че вашия дом е компактен, ще се наложи да подберете мебелите така, че те да се изпълняват няколко функции. По този начин ще бъдете обградени от красиви и практични мебели. Едни от най-подходящите мебели за преграждане на пространството са гардеробите. Избирайки елегантните ни и модерни гардероби с плъзгащи врати от каталога ни, вие ще разполагате с най-красивия разделител на спалнята.

Леглото като вариант за разделение при малка площ на спалнята

Леглото е основната мебел в спалнята и изиграва ролята на изискана фокусна точка в интериора. В малките спални или жилищата от отворен тип леглото може да изпълнява и друга функция. Избирайки легло с по-висока табла, вие ще разполагате с великолепен разделител на спалнята. По този начин ще можете да се възползвате от отделената площ и да я ползвате като офис или детски кът.

Завесите и мебелите със стъкло

Една много елегантна идея за преграждане на пространството е плъзгащата стъклена врата. Тя играе ролята на удачен разделител, вписващ се идеално в съвременните дизайнерски решения за оформлението на интериора. На пазара може да намерите богато разнообразие от врати с панели от цветно или матирано стъкло. Друг вариант за преграждане на пространството е завесата. Тя осигурява уединение и контролира достъпа на светлина в спалнята. Изберете стилни завеси в подходят с декора цвят, те ще придадат един завършен вид на спалнята.

 

Прочети повече...

Любимите кътчета вкъщи

сб, Дек. 10, 2016

Коментарите са изключени за Любимите кътчета вкъщи

Не съм най-големият домошар, но вярвам, че всеки си има своето любимо кътче вкъщи. Предполагам, че е въпрос на интереси и вероятно неосъзнато го обзавеждаме с най-велика любов и внимание.

kuhniaИ така, за примерната домакиня кухнята е истинско предизвикателство. Не е лесно да се подберат детайлите, които в това любимо кътче са твърде много – от шкафовете до уредите. Вярвам, че намесата на дизайнер би помогнала в пъти, но, щом ще е любимо място, трябва да имаме усещането, че сме го създали сами. С някой и друг аксесоар има шанс да стане най-уютното и хубаво местенце у дома. Не е много романтично, но пък трябва и да създава удобство и настроение за кулинарни фиести.

spalniaЗа други (като мен, например), които обичат да си поспиват – любимото кътче е спалнята. Колкото и старателно да я обзавеждаме, най-важни тук са леглото и матрака. Без тяхното удобство удоволствие няма. Затова е важно да се изберат внимателно и с компетентна консултация. Ако не е по поръчка, може да полежите предварително на спалнята още в магазина. Като по филмите… Така не рискувате любимото ви кътче да се окаже неудобно.

dnevnaАко обичате да се сгушите на дивана с книга и ароматно кафе, може би дневната е вашето любимо място. Диванът, или мек и удобен фотьойл, биха ви приютили. И така с часове.

terasaНякои ентусиасти превръщат балкона в зимна градина. Ако има и място за хубава мебел, какво по-любимо кътче бихте имали?! Особено за тези от нас, които живеем в панелни пещери. Идеите за тези градини ги има и в интернет, а собственият ви усет ще ги направи приказни.

Всъщност всяко кътче може да е любимо – стая, баня и да не ги изреждам. Въпросът е да го създадем с внимание и много любов, за да е уютно вкъщи.

Прочети повече...

Покупката на офис мебели

ср, Ное. 2, 2016

Коментарите са изключени за Покупката на офис мебели

При покупката на офис мебели се обръща малко по специално отношение. Купувачите вземат предвид множеството от фактори, които да са съобразени с комфорта, безопасността и съвместимостта на служителите в дадената офис сграда. За да се пристъпи към решение при закупуването на мебелите е необходим предварителен план, който да е съобразен със стандартите и бюджета на фирмата. Необходимо е добре да се осмисли всяко едно предложение на пазара, отнасящо се до онези мебели, които ще се използват ежедневно и другите, които ще се ползват по-рядко – дали ще бъдат достатъчно леки и лесни за пренасяне или ще са фиксирани.
Препоръчително е мебелите да бъдат еднакво комфортни за всички служители. Потребителят взима решение дали подбора от офис мебелите да e съобразен с останалата мебелировка в помещението. Добре е мебелите да се закупят от една и съща фирма, за да могат да се подберат по цветове и да се съчетават.
Когато става дума за мебели за офис, комфортa се съпоставя с производителността. При големи проекти фирмите увеличават бюджета за закупуване на офис мебели и инвестицията си заслужава. По различен начин обаче стои въпросa при по-малките фирми – те разполагат с по-малък бюджет и трябва да се съобразят с тях. За да си заслужава инвестицията и да бъде тя дълготрайна, е препоръчително да се закупят мебели от естествена кожа. Те са лесни за почистване и притежават голяма издръжливост.
Необходимо е да се вземе предвид пространството за съхранение върху бюрата, понеже с времето технологията се подобрява и събираните информативни папки също нарастват. На този етап всяко едно бюро се нуждае от голямо пространство, на което да се поставят офис принадлежностите.
Повечето мебелни магазини притежават голям набор от бюра, шкафчета, столове, дивани и други мебели.  С някои дори може да сключите договор да изработят по ваш вкус обзавеждането. По този начин вашите предпочитания напълно ще могат да бъдат изпълнени и няма да се притеснявате по отношение на изработката им, тъй като всичко се съобразява по срок и желания. Ще имате възможност да изберете материала, от който да бъдат направени, било то ПДЧ. МДФ или от масивен материал, който разбира се е по-устойчив.

Прочети повече...

Модули за мебели

пн, Сеп. 12, 2016

Коментарите са изключени за Модули за мебели

Мебели, модули за мебели, мебели за хол

Едно от най-важните предимства на модулите за мебели е тяхната уеднаквеност. Много функционалността им позволява съставните части на модулите да се изменят. Тази тяхна функция позволява без много усилия да се монтират и демонтират навсякъде във вашето жилище. Модулите за мебели в възможно да придобият самостоятелен вид или да се съчетаят в цялостната визия на жилището ви. Без да се влагат допълнителни средства вие можете да трансформирате съставните части на модулите в съвсем нови елементи. По този начин вашето жилище ще придобие един по свеж и усъвършенстван вид. На пазара могат да се намерят изобилие от варианти за аранжировка на модулните мебели.
Модулните мебели представляват забележителен нов продукт в нашия съвременен свят. Те позволяват на всеки човек да бъде дизайнер на жилището си. Модулите за мебели позволяват лесно да замените панелите и фронталните части с нови. По този начин вие ще промените не само планировката на модулните мебели, но и цветовото съчетание.
Елементите на модулните мебели съдържат елементи като: ъглови и стандартни шкафове, стелажи, маси, ракли, етажерки и други. Когато се аранжират всички съставни части на модулната система се придава един завършен и цялостен вид.
При покупката на модулите за мебели освен, че спестявате много излишни средства вие получавате и универсален продукт. Това позволява една самостоятелна смяна на интериора и минимизиране на разходите за ремонт и транспорт.
На този етап производството на модулни мебели е неограничено. На пазара може да намерите: модулни модели за хол, спалня, кухня или дневна. Голямо приложение намират модулите за детска стая. Неминуемо с възрастта потребностите на децата се менят и вие трябва да адаптирате стаята към  тези промени, било то за създаване на кът за учене или ново хоби.
Модулите за мебели са най-практичния и универсален начин да създаде един напълно нов дизайн на вашето жилище.

Прочети повече...

Как да разкараш гаджето за 10 дни…по балкански

чт, Юли 28, 2016

Коментарите са изключени за Как да разкараш гаджето за 10 дни…по балкански

10days_04Оригиналната версия е един от любимите ми филми. Много забавен с незабравими моменти и разбираем на 100% само за хората от издателския бранш. От създаването му, обаче са минали достатъчно години и има някои нови технологии, с които може да боравим, за да се избавим от гаджето за 10 дни. От друга страна пък с балкански привкус историята би била по-различна, без

Първото ни условие е да има гадже. Няма да го преповтаряме от филма – може и да е по-отдавна и вече да е видял някои черти от, иначе безпорно, благия ни характер. Въпросът е да не е най-добрият приятел, с който наскоро сте открили, че имате романтични чувства. Не за друго, а защото той ще знае за любимия ви отбор, дали обичате диетична кола и набора с номерца рязко ще намалее.

Удобството на „Лицевата книга” и Месинджър.

Фейсбук обикновено показва толкова неща, които не искаме да разбираме, че не напразно му казват „Клюкарник”. Може да10days_01 ви даде неизчерпаем материал за мрънкане, че дори женската фантазия не е толкова цветна и многолика. Да не говорим, че с повече въображение може и да се поскарате. Така обстановката вече не е романтична и уютна…първи стъпки му казвам аз.

Месинджърът е страхотен начин за комуникация, но и идеален за досаждане. Как? Ето няколко хрумки от първо четене… Той е зает, има ужасно много работа, срещи, срокове и всичко му е на главата – сега е момента да му пишете, той да не ви отговори и вие с пълно право можете да взривите света с хиляди „Защо?”, Какво се случи?”, „Къде си?”. Така успешно стигате до положението, в което имаме една вбесена жена и един мъж, който нищо не подозира, но ще си го отнесе. Другото удобство тук е, че има достатъчно емотиконки. Така изобщо не ви се налага да звъните 17 – 24 – 30 пъти и да оставяте съобщение на секретаря. Измислено е – просто избирате и щрак – изпращате. Много удобно, изразяват всякакви чувства.

Незабравимо би било и ако пак в ситуация, в която той е много зает и „под пара”, решите, че точно сега е момента да му кажете, че точно днес стават 6 дена (например) от началото на романтичната Ви връзка и непременно трябва да го отбележите по възможност с рози, шоколад и шампанско, поне. Да му мисли, ако е забравил.

10days_02Може внезапно да решите, че е време да започнете подготовка за Вашата сватба. Не че имате предложение, ама така нещо да не пропуснете… примерно като за след година. Не знам дали нещо плаши мъжете повече от брака?! Може би децата, на които задължително му покажете снимка  – нещо от фотошоп, албумите са отживелица.

Никога не пропускайте един от най-силните козове, ако искате да се откажат от вас – да побъбрите с удоволствие и настроение за бившия, да го похвалите и въобще да го споменете с добро. Мисля, че няма мъж на света, който би искал да слуша това, но вие и повторете, повторете…

А сега по балкански…

Нищо не може да се замени с възможността да използвате георграфските нрави. На първо място – храната. Дали не е романтично да излезете на ресторант и вие да похапнете нещо обилно с чесън (сещам се за шкембе, но може и друго), за да водите по-задушевни разговори. Изобщо всяка храна върши работа, стига да е подправена. Ако подплатите и с една ракия или мастика, мисля, че няма да има по-неустоима жена от вас. В тези мигове не забравяйте, че имате да му казвате неща, които са от особено важно значение и трябва да се обсъдят отблизо. Дали една бира би придала още малко колорит на ситуацията като предизвика неволни газове… по лично решение.

Следващия уникален ход е ако ходите с рокаджия, непрекъснато да го поздравявате с новото парче на Фики, Преслава и другите родни звезди на Пайнер. Може дори да му се обясните така няколко пъти, щото да разбере той силата на вашата любов. А какви текстове има – чудесни за целта. Няма да издържи десет дена, сигурно е. Не вярвам да ви се отдаде да го замъкнете на заведение, където изненадващо (видиш ли) да засвирят на живо и да запеят, но силно вярвам, че това би бил много успешен ход към раздялата.

Същото важи и в обратния вариант – да си имате любител на поп фолка и да го обстрелвате с рок парчета. Само не знам, ако е всеяден меломан какво правим… може би трябва да пеете фалшиво и много да обичате да го правите.

Останалите любими трикове – той да иска да гледа Формула 1 и тамън се е приготвил, а вие искате или разговор, или интимност, или каквото и да е било друго, но не и това занимание. Обзавеждането на стаята и банята му с розови възглавнички, папрата на вашата любов и още други сме ги гледали. Ако не сте – непременно го направете. Освен идеи как да разкараш гаджето за десет дни, ще прекарате и час и половина доста приятно.

Защо да разкараш гаджето за 10 дни? – Защото на единайстия заминавам на море :).

Прочети повече...

Пет препоръки при избор на трапезна маса

пт, Юли 22, 2016

Коментарите са изключени за Пет препоръки при избор на трапезна маса

Купувайки трапезна маса трябва да се действате по-деликатно. Освен, че играе важна роля в обзавеждането на всекидневната, тя играе роля на сборно място, където се събирате с роднините или семейството.
Запознайте се с нашите пет предложения.
Формата на масата – най-разпространени са кръглите и правоъгълните, но някой предпочитат и овалната, квадратна или асиметрична.

маса-за-трапезария

Идеалната маса за вас ако разполагате с голяма стая е правоъгълната маса. Тя подхожда на перфектно на вашия модернистичен дизайн и придава чувство на стил и грация със с

воите прави линии.

Ако вашата стая е по-малка за предпочитане е кръглата маса. Главната причина за това е факта, че овалната и форма  идеално събира повече от четирима човека и не заема много място. Подходяща е за ретро или скандинавския дизайн.
Материала на трапезната маса – Какъв материал желаете за използвате за вашата маса зависи от дизайна, с които сте си аранжирали жилището. Материалите биват стъкло, метал или дърво. Излъчваща комфортен стил е масивната маса от вървен материал, но тя не се вписва много добре в една модерна трапезария. Към този дизайн по скоро би се вписвала една стъклена маса, създаваща така нужния ни простор. Отлично решение за индустриалния стил е масата от метал, но за съжаление много хора я намират за непривлекателна.
Размерът на масата – Купувайки трапезна маса е хубаво да помислите и за вашето бъдеще. Ако сте се спрели на някаква малка маса, помислете дали ще ви е от полза, когато вашето се увеличи или ви дойдат гости. Разбира се и за това има решение стига да разполагате с достатъчно място и да си вземете разтегателна маса. Съвсем спокойно може да я събирате когато не ви е нужна и да я разтягате при извънредни ситуации.
Много хора се питат кое да купят първо – масата или столовете. Отговорът е и двете заедно. Макар, че любителите на еклектиката да са на друго мнение, все пак различието между масата и стола може да се превърне в катастрофален акцент.
Акцентът върху масата също е важен, за да може да я впишете в общата атмосфера на стаята. Ако желаете да придадете малко по-артистичен стил поставете голяма картина на някоя от стените, за по-задушевна обстановка може да сложите полилея над масата и за по-свеж и приятен дизайн може да поставите цветя върху масата.

Прочети повече...

Телевизорът вкъщи

ср, юни 22, 2016

Коментарите са изключени за Телевизорът вкъщи

Колко е необходима тази вещ вкъщи и къде да стои тя? Всъщност, зависи и колко приемника имате. Вкъщи

мебели,обзавеждане

мебели,обзавеждане

има във всяка стая, но за по-пристрастените може да се постави и в банята. Скоро започва Европейско по футбол и тази идея може да се стори интересна на някои запалянковци. Обикновено обръщаме повече внимание на кое място ще разположим телевизора в дневната, отколкото в спалнята или кухнята. Може би защото гледаме най-често там, а и това е представителното помещение, така да се каже. Специалистите на щанда за телевизори биха Ви поразпитали за големината на помещението и от какво разстояние ще го гледате, не е зле да се вслушате в препоръките им –

те знаят повече. Ако сте решили обаче да си купите много голям телевизор, не им се давайте – сменете жилището и толкова. Тайната на сполучливия избор на място е в съотношението между разстоянието, от което ще гледаме телевизия, и резолюцията на екрана.

mebeli , mebeli za hol,мебели за хол,мебели

mebeli , mebeli za hol,мебели за хол,мебели

Съвременният дизайн на телевизорите предполага че могат да се впишат и в най-капризните интериорни решения. Най-често това е специално организиран кът. Тенденцията е по посока на все по-големите екрани. За сметка на това, приемниците стават по тънки, а това предполага окачването им на стената. Телевизорът на стената може да бъде декориран като пано и да създаде един интересен акцент във Вашата дневна.
Технологиите също се развиват – от HD през Full HD и до UHD (Ultra High Definition). Аз не се наемам да се впускам в обясниния по темата – има си хора и специализирани издания. Всички тези сложнотии обаче предполагат, че е най-разумно да се посъветвате със специалист, взимайки едно скъпо решение за избор на телевизор и неговото място вкъщи.

холна мебел, мебели за дневна

холна мебел, мебели за дневна

Дали да имаме телевизор в спалнята е съвсем индивидуално решение. Ако не пречи на съня Ви, защо не? Също така и ако големината на помещението позволява присъствието на тази вещ. Може би телевизор в детската стая не е най-удачния вариант, но пак е въпрос на лично решение. В спалнята на дъщеря ми винаги е имало телевизор и аз никога не съм се притеснявала от това, но по-скоро той е като една мебел, която редовно трябва да бъде почиствана. А и вече всички имат умни телефончета, на които може да се гледа всичко, компютъра и телевизора са остаряла технология.
–––––––––––––

Най-забавният кът вкъщи има своето специално място. Добре е да му отделим внимание и да не прибързваме с неговата организация, за да му се наслаждаваме пълноценно. Както казват – едно време семейството се е събирало около камината (огнището), сега – около телевизора.

Прочети повече...

Какво издава за вас входната ви врата?

ср, юни 22, 2016

Коментарите са изключени за Какво издава за вас входната ви врата?

В случай, че желаете да припознаете някой се спрете на входната му врата. Според китайската и древногръцката архитектура вашата входна врата е ключа към разкриването на характера. В наши дни това се е запазило като символика и в следващите редове може да се запознаете с различните стилове.
Червена врата: Тя е характерна за стила фън шуй и според мислителите тя е като магнит за положителна енергия. Аленият цвят на входната врата в Америка изобразява гостоприемството към търсещите подслон пътници. Нюансът на вашата врата се допълва перфектно с по-семплия дизайн на вашия дом. Ако сте се спрели на този цвят, то вие сте жизнерадостни, бликащи от живот и отзивчиви, но не обичате да поемате рискове и за това се стремите да допускате само положителна енергия във вашето жилище.
Врата, пригодена и за вашия питомец: Дизайнът тук е семпла изтънченост, която е характерна за края на 19 век. Нюансите тук са тъмни и неутрални, подхождащи на всеки тип. Специфичното тук е, че вратата е съобразена с желанието на вашия любимец да надникне и види кои стой пред нея. В случай, че това е вашия избор, то вие сте отзивчиви и безкрайно мили, но все пак имайте едно наум, че не всички притежават вашия добродушен характер.
Разнообразие от стилове: Този стил символизира неокласическия градски вид. Изобилието от цветове подсказва за скандинавския дизайн. Изборът на белия цвят врата подсказва за чистотата, която блика от жилището. Розовият цвят пък е подходящ за пламенността на вашия характер. Този дизайн на вратата е предпочитана за сложните личности, които изпипват и най-малкия детайл.
Сигурност предоставена от Средния Изток: Този тип входни врати изобразява един пъстър и необикновен фон като, че ли се намирате в приказен сън. Като се има в предвид, че дизайна на входната врата е и напълно традиционен, допълнен  със своите детайлни рисунки – стил от класическата мароканска архитектура. Ако това е вашия стил, то вие обичате да възродявате реда и притежавате дружелюбен характер.

Прочети повече...

Тенденции в обзавеждането 2016: Стилове за вашата трапезария

чт, Апр. 7, 2016

Коментарите са изключени за Тенденции в обзавеждането 2016: Стилове за вашата трапезария

С настъпилата вече 2016 е добре да отбележим кои стилове ще бъдат актуални тази година при мебелите и по конкретно в тяхното обзавеждане. Специфично за трапезариите е стилът винтидж, които се изобразява в разнообразни стилистични интерпретации.

Индустриалният стил също бележи своето завръщане, като може да се забележи как е съчетан умело с еклектика и силния и решителен характер, които притежава.

Друго, което може да се забележи е завръщането на екзотиката, вече тук цветовата гама се разпростряла. Изцяло подновена палитра – типичното съчетание между черно и бяло е все още актуално, като в допълнение може да се добави и подхода към съчетаването на пречистени тонове.

Винтидж стил изобразен чрез по-решителни цветове

През изтеклата вече 2015 се виждаше завръщане на стила в обзавеждането при мебелите,

съчетан със свежите и деликатни пастелни цветове. На този етап се забелязват по- решителни цветове. Диапазонът на палитрата се разпростира от масленото зелено до наелектризиращо синьо и от коралово до лимонено.

Всичко за вашата нова кухня може да преоткриете само като разнообразите вашите трапезарни маси, столове или изцяло мебелите във вашата кухня като я направите по закачлива и екстравагантна. Нещо друго, което може да допълните към мебелите за кухня е да добавите декоративни бродерии или щампи, изобразяващи полъха от природата.

Индустриална еклектика

Тенденцията през 2015 г. наблюдавана при индустриалния стил тази година придобива по-живителен ефект върху вашето интериорно обзавеждане. Така наречения еклектичен стил може да се похвали с това, че се вдъхновява от ретро дизайна, представен ни в обзавеждането. От него се излъчва едно изящно и чисто съчетание.

Характеристиките на стила са изразени чрез умелото съчетаване на материали и цветове облети в сянката на миналото. Забелязва се присъствието на малко по-груби и огромни елементи, които разбира се са естетически издържани в интериора.

Интересно, което може да се добави към този стил е, че е възможно да поставите във вашата трапезария бетонови стени или дори и по-смело решение да оставите тухлите „голи“, облечени само в червеникаво- черно мотиви.

(още…)

Прочети повече...
Older Entries